Menu

Találkozó kitüntetéssel

2004.04.29.

Április 27-én a Pestújhelyi Közösségi Ház adott otthont – immáron negyedik alkalommal a X. Országos Óvodai Bábjátékos Találkozónak.

Az egész napos programot követően – melyen az ország számos pontjáról (Ajka, Bicske, Dunakeszi, Sárospatak, Budapest, Érd, Püspökladány, Nagykanizsa, Jászberény) érkező bábozó óvó nénik mutathatták be tudásukat – szakmai tanács (Giovannini Kornál, bábművész, Urbán Gyula, a Bábjátékos Egyesület elnöke, Domonkos Béla, bábművész) értékelte a produkciókat. A XV.kerületi érdeklődő ovisok nemcsak a hagyományos kesztyűbábokkal találkozhattak egy-egy előadáson, hanem láthattak botbábot, asztali bábjátékot, árnyjátékot, ujjbábot is. Megjelent a színen többek között Csipkerózsika és a tudós kacsa, a két bors ökröcske és Rigócsőr király valamint Doki és Barnabás. A programot egy egész napos bábkiállítás is kísérte, ahol a különböző technikákkal készült bábokkal is megismerkedhettek a kicsik és nagyok.
A nap fénypontja volt az idén alapított Mészáros Vincéné-díj átadása, melyet a Magyar Bábjátékos Egyesület alapított kettős céllal: emléket szeretnének állítani Mészáros Vincéné Zsóka néninek tisztelegve gazdag életműve előtt, valamint szeretnék kifejezni az alapítók megbecsülésüket azok iránt, akik pályatársként, kollegaként vagy tanítványként osztoztak Zsóka nénivel az általa követett nemes célokért folytatott munkában és küzdelmekben.
A díjat Urbán Gyula és Dr. Mészáros Balázs, az egyesület titkára és egyben Zsóka néni fia adta át az idén három főnek: Perneki Jánosné Ildikónak, Kisné Polyák Erzsébetnek és Hesp Edéné Házos Máriának valamint külön virágcsokrot kapott Séd Teréz, aki idén március 15. alkalmából Csokonai-díjban részesült.