Menu

Kézművesség minden formában immáron 5. alkalommal

2004.03.27.

A Kossuth Nevelési-Oktatási központ a hagyományoknak megfelelően 1999 óta az intézmény névadójának tiszteletére március 15-ét követő héten Kossuth-hetet rendez.

A rendezvénysorozaton belül a diákok részére tanulmányi versenyt illetve a kerületben élő hagyományokat ápoló és szerető diákok és felnőttek részére a „Népművészet Palotai Kismestere” és a „Népművészet Palotai Mestere” versenyt hirdettek meg a szervezők. Kilenc kategóriában (népi fazekasság, vessző- és gyékényfonás, játékkészítés természetes anyagból, szövés-fonás, textilmunkák, hímzés és csipkekészítés, bőrmunkák, gyöngyfűzés, fafaragás és egyéb) két korcsoportban (6-18 évesek és felnőttek) lehetett nevezni. A kiállítás március 19-én nyílt, melyen az 56 alkotó mindegyikének munkái megtekinthetőek. A jubileumi rendezvényen, mint minden alkalommal Hajdu László, polgármester adta át az elismerő okleveleket. Omischel Miklósné, pedagógus, a program fő szervezője pedig elmondta, hogy a résztvevők között voltak olyanok is, akik egész évben erre a kiállításra készültek és hozták el bemutatásra a munkáikat.
-Úgy érzem, hogy a kerületi emberekben évről évre csak növekszik a népművészeti hagyományok ápolása iránti igény-. mondta Omischel Miklósné
A kiállításon a fent felsorolt művek mellet lehet látni üvegfestést, famunkákat, horgolással készült kézimunkát, foltvarrást, szalvéta technikával készült alkotást is.