Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.08.24.

Jó példák a XV. kerületből: Segítsd Az Iskoládat!

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

Az Önkormányzati támogatásnak köszönhetően a Segítsd Az Iskoládat! Egyesület – mely 1992. óta működik a kerületben – tavaly 25. alkalommal rendezte meg azt a vetélkedő sorozatát a XV. kerületi Általános iskolák között, amelyen alkalmakként több száz fiatal vett részt.

Negyedszázad elteltét követően idén a meghirdetett reneszánsz kor és Mátyás király születésének 575. évfordulóján az egyesület egyfordulós kvíz-versenyt rendez az iskoláknak. A verseny célja, hogy a kerületi diákokat és pedagógusokat közelebb hozza egymáshoz.

Az egyesület a vetélkedő mellett nagy hangsúlyt fektet az anyanyelvi kultúra megóvására, a határon túli fiatalok kulturális tevékenységének és a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségek segítésére.

A Segítsd Az Iskoládat! Egyesület munkájához hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.