Menu

Hubay Fesztivál negyedszer

2004.03.18.

Március 11-én volt a IV. Hubay Fesztivál díjkiosztó gálahangversenye a hagyományoknak megfelelően a Csokonai Művelődési Házban, melyet az idei tanévben a Hubay Jenő Zeneiskola Hubay Jenő születésének 145. évfordulója tiszteletére rendezett meg a zeneiskolában tanuló közel ezer növendék részvételével.

A Fesztivál célja minden alkalommal, hogy bemutassák a növendékek, hogy hogyan fejlődött zenei és hangszeres tudásuk az elmúlt időszakban, valamint hogy minél több magyar művet ismerjenek és szólaltassanak meg a zeneiskola hallgatói. Ezért az elődöntőből a döntőbe jutott résztvevők számára egy magyar mű bemutatása kötelező volt. A díjkiosztó gálahangversenyen minden tanszak (zene-, tánc-, képzőművészet) diákjai és pedagógusai díjazásban részesültek.
A rendezvénysorozattal az is a célunk – mondta Homor Istvánné, a zeneiskola igazgatónője-, hogy koncertlátogató közönséget neveljünk, hiszen ezeket a hangversenyeket a kerületben élők szülei, barátai, hozzátartozói is látogatják. Úgy érezzük, hogy az évek múlásával a tanítványaink egyre komolyabban veszik a részvételt, a színvonal évről évre emelkedik, a díjaknak pedig ma már komoly rangja van.
A IV. Hubay fesztiválon a több mint 200 döntőbe került növendék közül hatvanegy kapott Fesztivál-díjat (emlékérmet és oklevelet), melyet a gálahangversenyen Hajdu László, polgármester adott át.
Ugyancsak minden fesztiválon a tantestület titkos szavazását követően a legkiválóbb pedagógusok és munkatársak Hubay bronz emlékéremben részesülnek. Idén Bukovics Ferencné igazgatóhelyettes, Luib Zoltánné gazdasági igazgatóhelyettes, valamint a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kanyó Tiborné zongoratanár (posztumusz) kapta az emlékplakettet.