Menu

Lovagkereszttel büszkélkedhet

2004.03.18.

Március 16-án délelőtt a Parlamentben Dr. Géczi István, a XV. kerületi Ifjúsági és Sportközpont igazgatója a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető minisztertől.

Géczi István sportolóként öt bajnoki aranyérmet, hét ezüstérmet, egy 3.helyet, két aranykupát, 3 rangos Európa döntős helyezést, olimpiai ezüstérmet tudhat többek között magáénak. A hajdani focista lassan 37 éve él a XV. kerületben és csak a Ferencváros labdarúgó csapatában játszott mindig.
– Egy kis településről, Zaránkról kerültem be az egri közgazdasági technikumba, egy rendkívül szigorú kollégiumba. A gyerekkori élményeim adták azt a muníciót, amivel éltem. Arra azonban mindig figyeltem, hogy soha ne hozzak szégyent a szülőföldemre – mondta Dr.Géczi István. Az aktív sportolást követően a Kertészeti Egyetemen dolgoztam 15 éven át először tanszékvezetőként, majd sportköri elnökként, s ebben az időben is a tanítással, a fiatalokkal foglalkoztam. Mindig kreatív ember voltam, vagyok és szeretnék az is maradni. A kicsi gyerekeket mozogni látva jön rá az ember, hogy értük érdemes élni. Egyébként lassan 11 éves a XV.kerületi sportiskola, amely labdarúgó iskolaként indult és ma már öt szakággal ad mindennapos elfoglaltságot több száz gyereknek- folytatta a volt focista. A közéletben is mindig részt vettem: tanácstag, majd országgyűlési képviselő, jelenleg pedig miniszteri megbízott vagyok szakmai területen a Bozsik-program felügyeleténél, illetve a 4,2 milliárdos műfüves programnál. Eddigi életem során mindig a sikerességre törekedtem. Szeretnék ezzel is olyan maradandót alkotni, hogy az ország több száz települése kapjon olyan területet, ahol a sport, a jókedv, a mozgás biztosított. Én eddig még sosem mérlegeltem, hogy kinek, mikor és hol segítek, ahol és amikor tudtam, segítettem és ez ezentúl is így lesz. Igyekszem az ifjúság, sport lehetőségének fejlesztése érdekében minél többet tenni.