Menu

Farsangi koncert

2004.03.08.

A XV.kerület testvérvárosainak művésztanárai léptek fel nagy sikerrel a kerületi polgármesteri hivatal dísztermében február 28-án este. A mintegy kétszáz fős közönséget a mosonmagyaróvári Mosonyi Mihály Zeneiskola, a kassai Zakladná Umelecká Skola, a bécsi Musikschule Alterlaa és a XV.kerületi Hubay Jenő Zeneiskola zenetanárai egy igazi zenei időutazásra invitálták, akik többek között Haydn, Kálmán Imre, Brahms, Gershwin, Kreisler műveiből hallhattak ízelítőt.

A hangverseny a testvérvárosok és a XV. kerület közti programsorozat idei nyitó rendezvénye volt, melyen Gyurcsánszky János, alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
– Ez a koncert a farsangi eseménysorozat záró koncertje és egyben nyitása annak az évnek, amely nagyon sok eseményt tartogat a számunkra. Hiszen idén leszünk teljes jogú tagjai az Európai Uniónak, nemcsak a Magyar Köztársaság, hanem a Szlovák Köztársaság is. Legyen ez a koncert a csatlakozás köszöntése, illetve ez a koncert egyben méltatja azt az együttműködést, ami a testvérvárosok között már kialakult és hagyománnyá vált nemcsak a zene, a művészet és a kultúra területén, hanem az élet szinte valamennyi területén: önkormányzati munkában, vállalkozási kapcsolatokban, oktatási intézmények közötti együttműködésben. Köszönet érte és reméljük, hogy az együttműködés az idei évben csak továbberősödik. A koncerttel köszöntjük a közelgő tavaszt, hiszen alig várjuk a jó időjárást.
Az Európai Unióba csatlakozó országok közül nem mindig értjük egymás nyelvét, a zene azonban nem ismer határokat – mondta az alpolgármester, majd ezt követően a zene vette át az esten a főszerepet.