Menu

Kerületi jó ügyekért

2018.08.03.

Jó példák a XV. kerületből: Az Értelmes életért Alapítvány Balatonlellei tábora

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

Az Értelmes Életért Alapítvány 1992 óta működik azzal a céllal, hogy segítse a halmozottan fogyatékossággal élőket és családjaikat. Az Alapítvány által üzemeltetett otthonban 22 vak, egyben enyhe vagy középsúlyos értelmi sérült fiatal felnőtt él. Az Alapítvány akkreditáció és fejlesztő foglalkoztatás keretében munkát is biztosít számukra, emellett fejlesztő terápiákon vesznek részt, mint például az úszás, zene és táncórák, cselgáncs órák.

Az önkormányzati támogatásnak is köszönhetően idén nyáron ismét megvalósulhatott a balatonlellei táborozásuk, amelyen a pihenés és kikapcsolódás mellett ezeknek a halmozottan fogyatéksággal élő fiataloknak az új élmények nagyban segítik mentális és fizikai állapotuk javulását is.

Hornyák Attila intézményvezető beszámolója szerint számos program színesítette a nyaralást. A strandolás mellett a bográcsozás és a Vidámpark meglátogatása.

Nagy sikert aratott a Balatonlellei Szabadtéri Színpadon Szandi koncertje, mivel az Otthon lakónak a kedvenc időtöltése a zenehallgatás és tánc.

Fontos megemlíteni, hogy az önkéntesek jókedve magával ragadta a fiatalokat.

A balatonlellei táborhoz hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.