Menu

Rejtő kabaréi még mindig aktuálisak

2004.02.28.

A fiatal, amatőr színjátszókból álló Pendragon Színtársulat tagjai ismét hatalmas fába vágták a fejszéjüket. Alig fél évvel ezelőtt, 2003. júniusában tartották első bemutatójukat (J.P.Sartre: Főbelövendők Klubja című dráma), majd december végén Rejtő Jenő három kabaré egyfelvonásosával léptek a lassan két éve a próbákhoz otthont adó Csokonai Művelődési Ház színpadára, ahol március 20-án a sikerre való tekintettel megismétlik Rejtő kabaréit.

– Rejtő Jenőről ugyan sokan csak azt tudják, hogy nagyon sok könyvet írt, de azt már kevesen, hogy kabaré egyfelvonásosai is népszerűek voltak- mondta Fekete Lina, aki az est narrátora. A Rózsa, a lovag, a Szeánsz a fegyházban és az Akrobat ej! című kabarék mind-mind a hűtlenség jegyében íródtak hajdanában csak más-más megközelítésben: a tévedések, a félreértések azonban soha nem maradtak ki a darabokból.
– Az első bemutatót követően már elhatároztuk, hogy valamilyen kisebb darabbal, vígjátékkal, kabaréval lépünk ismét a színre. Olyannal, amelyre a közönségnek igénye van– tette hozzá Kathy Zsolt, a társulat vezetője. A kabarékban Fekete Lina, Szvoboda Gábor, Raj Bálint, Kerekes Kata, Kerekes Nóra, Kis Ildikó, Petschner Péter, Raj Bálint, Rácz Panni, Tóbiás László és jómagam lépünk fel. A darabokat Horváth Péter és Kis Ildikó rendezte.