Menu

REAC: töretlen küzdelem

2004.02.24.

– Bár a korábbi sikereinket nem sikerült megismételni a teremtornán, mégsem vagyok elégedetlen – bocsátotta előre Mészöly, aki változatlan ambícióval végzi munkáját. – Érdekes, hogy csoportunkban nem a két élvonalbeli klub ellen maradtunk alul, hanem a velünk egy osztályban szereplő Bodajk csapatától szenvedtünk vereséget. Ez mindjárt az első csoportmeccsünkön bekövetkezett, ami azután jócskán befolyásolta a továbbiakat is. Az elvesztett pontokat ugyanis csak bravúrral tudtuk volna pótolni, ami végül nem sikerült. A rossz kezdést követően viszont kétszeresen örültem annak, hogy a csapat nem adta fel, a fiúknak volt tartásuk. Ennek a töretlen küzdőszellemnek is köszönhettük, hogy a Győr és az Újpest sem tudott ellenünk nyerni: mindkét összecsapás pontosztozkodással végződött. Természetesen több okból is sajnáltam, hogy ezúttal a REAC nélkül játsszák a döntő összecsapásait, hiszen nem csak a pénzdíj jött volna jól, hanem a finálé meccsei a kilenc hetes téli időszak monotóniáját is jól oldották volna.
A vezetőedző elmondta, egyik leggólérzékenyebb csatáruk, Nyerges Krisztián kisebb lábsérüléssel lépett pályára, s így nem is lehetett igazán hasznára a csapatnak. Ugyancsak hiányzott Makra Zsolt, aki a holtidényben az élvonalba távozott. – Makra a legtehetségesebb fiatalunk volt, aki rengeteget fejlődött az őszi hónapokban – folytatta Mészöly. – Egyáltalán nem a véletlen műve, hogy éppen ő tudott az NB I-be elszerződni, méghozzá mindjárt négyéves szerződéssel. Természetesen azonnal megindultunk és sikerült is a helyére egy fiatal, tehetséges labdarúgót leigazolnunk a korábbi MTK-futballista Horváth Gábor személyében. S ha már az új arcokról is szó esett, szóba hoznám a másik „friss” emberünket, a Nyíregyházáról érkezett Kocsis Istvánt. Bosszúságomra őt a teremtornán még nem szerepeltethettük, adminisztratív okok miatt. Természetesen tavasszal már ő is rendelkezésre áll majd.
A szakvezető arról is szólt, hogy az Önkormányzat és a Jármű Rt. közös gondoskodása jóvoltából a téli edzésekre is jó műfüves pályákon kerülhetett sor. S amit nem győz hangsúlyozni: a REAC-nál továbbra sincsenek pénzgondok: eddig még mindig és mindenki időben megkapta azt, ami a szerződése alapján jár.
– Az első három helyre aspiráló klubokkal (Honvéd, Vasas, Nyíregyháza) nem kelhetünk versenyre. Mindhárom együttes tovább erősítette játékosállományát, ráadásul külföldi edzőtáborozásokra is futja. A mi célunk a szerényebb, de stabil körülmények közepette változatlan: megtartani helyünket az élmezőnyben úgy, hogy közben minél nehezebbé tegyük a legjobbak dolgát. Ebből a szempontból igen komoly értékmérő lesz a tavaszi nyitány első két találkozója, amelyek során előbb otthon fogadjuk a Vasast, majd Nyíregyházára utazunk. Ezen kétszer 90 perc után már sokkal reálisabban láthatom helyzetünket és reményeinket.
Szóba került az is, hogy Rákospalotán továbbra sincsenek bérelt helyek. Szerencsére rendelkeznek elég játékossal ahhoz, hogy egészséges rivalizálás alakulhasson ki a csapaton belül.
– Tény, hogy csatáraink ősszel nem hozták azt, amire számítottam, – így Mészöly – a tavalyi NB I-es gólkirály, a Balassagyarmatról érkezett Havrán József az egy év előtti 23 góljával szemben nálunk eddig csak hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ugyancsak elmaradt korábbi önmagától Nyerges Krisztián is. Úgy gondolom, mindenkinek jót tesz majd, hogy ők sem lehetnek biztosak a csapattagságukban, mivel Kőhalmi András és Palásti Norbert személyében kemény ellenfelekre találnak.