Menu

Puttonyban a kosárlabda

2003.12.06.

Rangos kosárlabda-esemény helyszíne lesz december 12-14-én a Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda Bogáncs utcai tornacsarnoka.

A XV. kerületi Budapesti Legyőzhetetlen Feketék (BLF) kosárlabdaklub ismét megrendezi a Télapókupát, melyre híreink szerint a hazai mezőny legjobb csapatai mellett két olasz gárda is elfogadta a rendezők meghívását.

– Tavaly rendkívül nagy sikert aratott a rendezvény, ezért számunkra egyértelmű volt, hogy meg kell ismételni a kosárgálát – mondta Kovács István a BLF klubigazgatója. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy a Budapesti Kosárlabda Szövetség és a XV. kerületi Önkormányzat is támogatta a 2. Télapó-kupa megrendezését.

Idén gyermek (92-93-as születésűek) és kadet (88-89-es születésűek) korosztályban hat-hat csapat fog majd megmérkőzni egymással. A nevezett együttesek között olyan rangos, nagynevű ellenfelek találhatók, mint a Pécs, a Zalaegerszeg, a MAFC és a korosztály legjobbjait felvonultató Univer Kecskemét. Mellettük két olasz csapat, a San Remo (gyerek) és a Castenuovo di Garfagnana (kadet) is pályára lép, így a tornacsarnokba kilátogató nézők a tavalyi bécsi kosarasok után ismét nemzetközi mezőnnyel találkozhatnak majd.

A nevezett csapatok névsora biztos garanciát jelent arra, hogy aki szereti a kosárlabdát, az december 12-14-én sem fog csalódni. A tornának a házigazda BLF szempontjából is több jelentősége van: részben a Télapó zsákjában biztos akad majd néhány jó szerelés, lepattanó, vagy bedobott ziccer, részben pedig az erős ellenfelekkel való egmérkőzés lehetőséget biztosít számukra egy komoly erőpróbára is. Arról nem is beszélve, hogy a kupa egyre több nagy csapatot csábít a XV. kerületbe. S ha már a hagyományokat emlegettük, jó lenne, ha megismétlődne a tavalyi végeredmény is, akkor mindkét korosztályban a BLF végzett az első helyen.