Menu

REAC: Szezonkezdés

2003.09.06.

Rövid nyári szabadságot követően mindjárt tétmeccsel kezdődött a szezon az NB I/B-ben szereplő REAC labdarúgói számára. Az NB III-as Felcsút ellen elvesztett Magyar Kupa selejtező egyáltalán nem jókor jött, hiszen nem is olyan régen még a legjobb négyig jutott az együttes. Némi vigasz a fájdalmas vereségre, hogy az NB I-es bajnoki nyitányon a hatalmas nehézségek és anyagi erők bevetésével „újraélesztett” Vasas otthonában, a szebb napokat is megért Fáy utcai stadionban a hazai vezetés ellenére is sikerült nyernie Mészöly Géza választottainak.

Vasas – REAC 1-2 (1-0)

REAC: Farkas – Dinka, Gál, Gabala, Makra – Némedi, Burzi, Lewndvai (Felföldi, 89. p.), Németh A. (Hajdu, 62. p.) – Nyerges, Havrán (Kőhalmi, 81. p.).
Hatalmas erőbedobással kezdett az újjáalakult angyalföldi piros-kék csapat. A Győrből furcsa módon menesztett edző, Tamási Zsolt tanítványai próbálkozásait elég korán már a 6. percben siker koronázta. A több élvonalbeli klubot is megjárt, s még mindig fiatal Schultz Levente nagy szólót követően vette be Farkas Balázs kapuját (1-0). A REAC nem hagyta magát, s fokozatosan kiegyenlítette a hazaiak térelőnyét.
A második félidőben mindinkább átvette a kezdeményezést a REAC, amely előbb emberelőnyt harcolt ki (Havrán felvágásáért kellett elhagynia a pályát a 73. percben Vassnak) , majd a 76. percben a kezezésért megítélt büntetőből Lendvai révén már az egyenlítés is sikerült. Hat perccel később pedig Kőhalmi nagyszerű kapásgóljával a győzelmet is kiharcolta a REAC.
A mérkőzést követően Forgács József sportköri elnököt kértem rövid szakmai értékelésre.
– Nem repestünk az örömtől, amikor Felcsúton korai és nem várt búcsúra kényszerült a gárda – hangoztatta az elnök. – Egy ilyen ellenféllel szemben nyerni kellett volna, ám azt kell mondanom: az ő győzelmük megérdemelt volt. Mivel a Magyar Kupa-beli szereplés egy más műfaj, ezért a Vasas elleni győzelem, a mutatott jobb játék sem tudta maradéktalanul feledtetni a kupafiaskót. Magyarán: mindkét eredményt a maga helyén kezeljük.
Forgács József dicsérte a Fáy utcában látottakat és állította: győzni mentek Angyalföldre.
– Tudtuk, hogy jobbak vagyunk ellenfelünknél és ennek megfelelően nyerésre is játszott a csapat. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, új kapusunk, Farkas Balázs jól, magabiztosan védett, s elismerően szólhatok másik új szerzeményünk, Némedi produkciójáról is. A tavalyi NB I/B-es gólkirály, a Balassagyarmatról érkezett Havrán József viszont még keresi a helyét. Ennek oka csak az lehet, hogy nálunk más játékrendszerbe kell beilleszkednie, s ez időbe telik. Nyugodt vagyok a jövőt illetően, mert biztosra veszem, hogy megint az első négy között végzünk.
A férfiaknál tehát jó a hangulat, de vajon mi a helyzet a női NB I ismételt bajnoka, a Femina – Toyota-Váczi háza táján?
Kiss László vezetőedző arról beszélt, hogy a középpályás Schmuczer Angéla a kupagyőztes László Kórházhoz távozott, míg az ugyancsak a középpályán szerepeltethető Schumi Angéla a megszűnt Renovából érkezett. Igy nagyjából nem változott a játékosállomány erőssége. Az év során a fiatalok további előretörésére, a csapatba történő beilleszkedésükre számít. Itt elsősorban Gáspár Cecíliára (19), Jagicza Ágira (16) és Benkő Mónikára (16) számít.
Sajnos Erdei Barbara már hosszú hónapok óta beteg, rá nem is számíthatunk – folytatta Kiss. – Célunk egyébként továbbra is a bajnoki cím elnyerése, illetve megvédése. Idén sajnos kötelező a Magyar Kupában való indulás, aminek szakmai haszna ugyan nincs, viszont a mi lehetőségeinkhez viszonyítva óriási plussz kiadással jár.