Menu

Bajnokságot nyert a Femina

2003.07.12.

Többszörösen is szép napja volt a Femina-Toyota Váczi NB I-es női labdarúgó csapatának június 28-án. A lányok egyszerre több fronton is győzelmet arattak.

Szombaton délelőtt hazai pályán játszották a lányok a 2002/2003-as bajnokság utolsó fordulóját. Az ellenfél a Miskolc gárdája volt, amely középcsapatnak számít a magyar női nagypályás labdarúgásban. Az eredmény is ennek megfelelően alakult: a Femina végig meggyőző fölényben játszott és végül kiütéses győzelmet aratott.

Femina-Toyota-Váczi – Miskolc 7-1 (4-1)

Femina: Kövesi Gabriella – Kanta Krisztina (Erdei Barbara, 70. p.), Paraoanu Aranka, Gáspár Cecília, Sümegi Éva – Szekér Anita, Smuczer Angéla, Bilicsné Kerekes Anikó (Ruff Szilvia, 70. p.), Benkő Mónika (Jagicza Ágnes, 70.p.) – Sebestyén Györgyi, Pádár Anita.
Szezon vége ide, nyári meleg oda, Kiss László tanítványai feltűnő lelkesedéssel vágtak neki a 90 percnek. Alighanem jelentősen fokozta az ambícióikat a tévé kameráinak megjelenése. Az ugyancsak mostohán kezelt női labdarúgás számára tehát ez egy igazi örömünnep volt; a megbecsülés eme formájára a feminás hölgyek gólparádéval válaszoltak.. A Femina góljait egyébként Sebestyén (3), Pádár, Benkő, Kerekes és Sümegi szerezték.
A szakvezető arról is beszámolt, hogy a gála 90 perce során érdekes háziversenyre is sor került. Az NB I góllövőlistáját a kezdés előtt Pádár Anita vezette 21 góllal, őt a 18 gólig jutott Sebestyén Györgyi követte. Az ezen a napon rendkívül gólérzékeny Sebestyén három alkalommal is betalált az ellenfél kapujába, így a gólkirálynői címért zajló párosversenyben beérte klubtársát. Már mindenki elkönyvelte a holtversenyt az élen, amikor Pádár a 91. percben szerzett góljával ismét – és immár végérvényesen – a maga javára fordította a verseny állását. Persze ennél sose legyen nagyobb baj, hiszen házon belül maradt a kitüntető cím: Pádár Anita lett a női nagypályás labdarúgó NB I gólkirálynője.
Ez azt is jelentette, hogy a meglehetős fölénnyel, öt pont előnnyel kiharcolt újabb magyar bajnoki cím mellett még eggyel több ok volt az ünneplésre. Erre a Femina sörözőben, szombaton délután kerítettek sort a csapat vezetői. A kellemes, baráti hangulatú vacsorára – ahol természetesen ajándékokat is átadtak a lányoknak – hivatalos volt a csapat legfőbb támogatója, a XV. Kerületi Önkormányzat teljes vezérkara, élén Hajdu László polgármesterrel. Díszvendégként Bene Ferencet hívták meg, aki számos címe és rangja mellett az 1964-es, tokiói olimpián győztes magyar válogatott tagjaként a torna gólkirályi címét is elhódította.
A szombati ünnepnapot követően a Femina teljes játékosállománya nyári szünetre vonult. Igaz, nem valamiféle maratoni szabadságra kell itt gondolni, hiszen mindössze két hétig tart az édes semmittevés. A csapatra további, nem is akármilyen feladatok várnak –ezekről is szót váltottunk Kiss Lászlóval.
– Játékosállományunk 17 fő, ezt szeretném a legjobb ifjúságiak előléptetésével húszasra kibővíteni – közölte Kiss. – Azt jelenleg még nem tudom, kikre is számíthatunk, hiszen teljesen amatőrökről lévén szó, mindenki oda igazol, ahova akar..
Kiss László szerint a Femina a 2002/2003-as idényben valamivel többet produkált, mint egy évvel korábban. Az edzéseket július 14-én kezdő hölgyeknek szükségük is lesz mielőbb jó formába lendülniük, mivel augusztus 1-2-án Szombathelyen részt vesznek azon a nemzetközi labdarúgó tornán, amelyen az évek óta a német Bundesligában védő Király Gábor magánvállalkozásában felépített sportcentrumot avatják fel.
– Szombathely után két héttel már az első bajnoki találkozónkra is sor kerül, hogy azután augusztus 20-án elutazzunk Voronyezsbe, ahol a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező mérkőzéseire kerül majd sor. Az orosz bajnok mellett az olasz Verona és egy későbbi selejtezőből felkerülő együttes lesz az ellenfelünk. Mivel eddig már két, ilyen BL-csoportselejtezőn is részt vettünk (a svédországi Umeában és az olasz fővárosban, Rómában), ezért most már kicsit nagyobb az étvágyam. Csak a csoportmásodik hellyel lennék maradéktalanul elégedett!