Menu

Tavasszal műfű és villanyfény várja a gyerekeket

2004.01.26.

A Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium 2003. júliusában jelentette meg „A Bozsik-program keretében megvalósuló, a labdarúgás utánpótlás-nevelését szolgáló sportlétesítmények építésének, korszerűsítésének és felújításának támogatására” címet viselő pályázati felhívását. A korszerű villanyvilágítással rendelkező, különböző méretű műfüves pályák építésére az országból összesen 309 település pályázott.

A beérkezett dokumentációkat a bizottság még decemberben elbírálta, így az ünnepek előtt döntés is született a nyertesekről.
– Örömmel jelenthetem, hogy a kerületünk, azon belül pedig a Budai II László stadion melletti terület is a győztes pályázók között szerepelt – mondta dr. Géczi István, a XV. Kerületi Sportiskola SE igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a döntéshozók összesen 57 pályázó anyagát támogatták.
22 nagypálya, kilenc 65×40 méteres és 26 kézilabda-pálya műfüves borítását támogatta a minisztérium.
Mi a „B” kategóriára pályáztunk, azaz 65×40 méteres, félpálya nagyságú területet tudunk majd felújítani.
Ehhez 25 millió forintot kaptunk, melyet a kerület 21 millió forint értékű támogatással egészít majd ki. Erről még októberben döntött a képviselő-testület.
Dr. Géczi István elmondta még, hogy a GYISM nevében a Sportfólió Kht. még januárban mind az 57 győztessel külön szerződést köt, annak érdekében, hogy a pályázatokban szereplő vállalások a 2004-2005-ös esztendőkben meg is valósulhassanak. Ez pedig azt is jelentené, hogy a futballozni vágyó gyerekek számára két esztendő alatt országos szinten 227 négyzetméternyi műfüves terület készül el.
– Pályázatunk értékét emeli, hogy a fővárosban mindössze hét helyen épülhet ilyen műfüves terület.
Jelenleg még folyamatban van a lehetséges kivitelezőkkel a megállapodás, és az önkormányzattal is egyeztetni kell a várható feladatok ütemezéséről. Természetesen szeretnénk minél előbb hozzákezdeni a konkrét beruházáshoz, hogy a kerületben működő 17 korosztályos labdarúgó-csapat tavasszal ideális körülmények között készülhessen a mérkőzéseire.
Távlati tervünk, hogy a pályaavatónkat várhatóan elsőként a győztes pályázók közül húsvétkor tartsuk, amikor a gyerekek egy rangos tornával ünnepelnék a korszerű létesítmény birtokba vételét.