Menu

Új könyvtár nyílt a Kontyfában

2003.11.18.

Új könyvtár nyílt a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda épületében október 14-én. A közel 4 millió forintos kerületi beruházás során 110 négyzetméteren 13 ezer könyv, köztük lexikonok, szótárak, fogalomtárak, enciklodédiák, életrajzi adattárak, valamint különböző a tantárgyak kézi-, és segédkiadványai, házi olvasmányok várják a diákokat.

A Kontyfa utcai iskola könyvtárának korábban csak az általános iskolás tanulók igényeit kellett kielégitenie, de 1995-től, mióta az intézmény gimnáziumként és szakközépiskolaként is működik, gyűjtőkörét ki kellett terjesztenie.
Az iskolának nehézséget okozott, hogy sem a szoftverüzemeltető szakhoz, sem pedig a felvételi és az érettségi előkészítéséhez nem állt rendelkezésre megfelelő szakirodalom.
Ma már elérhetők itt a helyi tantervekben előírt házi olvasmányok, a gimnáziumi tananyaghoz kapcsolódó szöveggyűjtemények, kötelező és ajánlott olvasmányok, mint például a Magyar Századok, az Európa Diákkönyvtár sorozatok vagy a Talentum műelemzések, a pedagógia folyóiratok, jogszabálygyűjtemények.
A most átadott könyvtár ugyanakkor már nem csak a hagyományos, nyomtatott (szak)irodalomnak ad helyet, de megtalálhatók itt az elektronikus és audiovizuális, képet és hangot is rögzítő adathordozók.
A régi könyvtárhelyiség sem marad parlagon, a termet az iskola tanteremmé alakíttatja át.
Pálinszki Antal, a kerület oktatási ügyekért felelős alpolgármestere a könyvtár ünnepélyes avatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy aki fiatalként megszereti az olvasást, az felnőttként sem unatkozik majd.