Menu

Károly Róbertre emlékeztek

2003.10.20.

Egy kis történelem, egy kis borszakértelem, egy kis receptismeret és rengeteg mulatság. Talán így lehetne röviden összefoglalni az idei Károly Róbert-napokat. Szeptember 25-én az intézmény növendékei névadójukra emlékeztek. A Sződliget utcai épületben levő mellszobor megkoszorúzását követően a látványos korhű jelmezes bevonulásra került sor.

A nagyok palotását és az óvodások körtáncát követően, azonban az iskolai diákönkormányzat vette a kezébe az irányítást, pontosabban a pallost: hagyománynak számít az iskolában, hogy a lovagok avatását a diákvezetők celebrálják. Így volt ez idén is, amikor is 10-12 évfolyamon minden osztályból egy-egy „erre méltónak bizonyuló” lányt és fiút a nagymester ünnepélyesen felavatott.
Az első nap végül a legkisebb nagyok, a kilencedikesek gólyabáljával zárult. 26-án már a Bogáncs utcai általános iskola adott otthont az ünnepi eseményeknek. Az épület aulájában délután mustot készítettek a gyerekek, majd egy játékos vetélkedőre és szüreti bálra került sor.
Aki régóta figyelemmel követi az oktatási intézmény életét, az tudja, hogy az év egyik legjelentősebb eseménye a „Károly Róbert szakácsa” címért folyó látványos főzőverseny. Az eseményen ugyanis mindenki, óvodástól a 14. évfolyamosig részt vesz, s ha a szülőket is beleszámoljuk, akkor ilyenkor több mint 2000 gasztronómus igyekszik elnyerni a szigorú zsűri kegyét. Ekkora tömegnek természetesen helyre van szüksége, ezért a szervezőknek külső helyszínre kellett költöztetniük az eseményt. Korábban Fóton főztek a rákospalotai családok, idén azonban a dunakeszi repülőtér adott otthont a rendezvénynek. Így a szakácsremekek mellett mindenkinek lehetősége nyílt a vitorlázó és motoros repülőgépek kipróbálására is. Mint utólag megtudtuk, az iskola vezetői és pedagógusai minden osztályból a közösségek szavazatai alapján egy-egy tanulót jutalomrepülésben is részesítettek.