Menu

Tábornyitás

2003.07.26.

– Már a vakáció első napjaiban látni lehetett, hogy a négy kerületi tábor – a Szántóföld úti napközis, az agárdi üdülő, a balatonvilágosi sátortábor és a Bernecebarátiban található Szokolyi-kúria – egyaránt telt házzal üzemelhet majd a nyár folyamán – tudtuk meg Budai Pétertől, az önkormányzat Oktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Osztályának (OMIS) csoportvezetőjétől.

Agárd első lakói a kerületi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat tavasszal megválasztott képviselői voltak. Nemcsak a fürdésre, a szituációs játékokra és a tesztek kitöltésére kellett ügyelniük, hanem a hely jellegéből fakadóan az ellátásukat is önerőből kellet megoldaniuk. A GYIÖK után már nem csak diákok, hanem a kerület közalkalmazottjai és köztisztviselői közül is sokan felkeresik majd az üdülőt. Köztük lesznek azok a pedagógusok is, akik első alkalommal élvezhetik majd az önkormányzat támogatását, és családjukkal egy hetet ingyenesen tölthetnek el a Velencei-tó partján. (Hajdu László polgármester felajánlotta, hogy minden iskolából egy pedagógus egyhetes családi nyaralását az önkormányzat finanszírozza.)
Bernecebarátiba az első vendégek nemcsak a kerületből, hanem külföldről – Lipcséből, Berlinből, Bécsből és Kassáról – érkeztek. Az önkormányzat OMIS csoportja által szervezett nemzetközi kézműves tábor több mint 60 gyerek részvételével zajlott.
Balatonvilágoson szépen felújított ebédlő, kiszolgáló helyiségek és konyha várta az első kerületi iskolás csoportot. A beruházásoknak köszönhetően európai színvonalú sátortáborba az első vendégek a Károly Róbert Óvoda, Általános Iskola és Kereskedelmi Szakiskolából érkeztek.
A Szántóföld úti napközis tábor június 23-tól kilenc héten át fogadja majd napközis rendszerben a diákokat. A tábor vezetői, és a több száz gyerek felügyeletét heteken át ellátó pedagógusok a szünet első hetét nem tétlenül, hanem a feladatokra való felkészülés jegyében töltik el.