Menu

Sajtóközlemény

2018.06.07.
Kapcsolódó fájlok:

A XV. kerület választópolgárai többségének döntése, bizalma alapján 1990-től, a gazdasági, politikai rendszerváltás óta lehetek lakhelyem, az itt élő emberek ügyes-bajos dolgaiért felelős közszereplő. Az eltelt 28 évben a kerület alapvetően megváltozott: az itt lakók – szavazásban is megnyilvánuló – véleményére alapozva összességében az előnyére.

Minden igyekezetemmel azon voltam, hogy a kerület zavartalanul üzemeljen – erre ösztönöztem a környezetemben és a kerület szolgálatában dolgozó munkatársaimat is. Alapvető célkitűzésem volt, hogy az iskolák, az óvodák, a bölcsődék, a családsegítés, az idősödő embertársaink ellátása, az ifjúság- és a sport, a kultúra, művelődési házaink, könyvtáraink, az énekkarok, zenekarok, egyházak, stb. támogatása és biztos háttere mindig, minden körülmények között rendben legyen. Gazdag hagyományaink ápolása és továbbfejlesztése a sok-sok önkéntes lokálpatrióta, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota lakói jóvoltából élő, helyi közösséggé formálódott. Szívből köszönöm mindazok tevékeny aktivitását, akik – olykor a szabadidejük, magánéletük terhére is – vállalták velem a szolgálatot a kerület közössége javára.

Aki emlékszik még arra, 1990-ben milyen állapotban volt a megörökölt infrastruktúra a kerületben – nos, azok pontosan tudják, hogy az utcák több mint 70%-a csatornázatlan, szilárd útburkolat nélküli útszakasz volt. Ezzel szemben mára 100%-ban kiépítettek az utcák. Ezáltal a kerületi ingatlanok piaci értéke is nagyon nagy értékben nőtt. Ez tette lehetővé azt, hogy tömeges adófizető és munkahelyteremtő beruházások valósultak meg a XV. kerületben, az M3-as külső részén: a Szentmihályi úton a Pólus, AsiaCenter, a China Markt, a Késmárk utca, és még folytathatnám a sort.

Az április 8-i, vasárnapi országgyűlési választáson a kerület választópolgáraitól új feladatra kaptam felhatalmazást. Engem tiszteltek meg és tüntettek ki bizalmukkal azáltal, hogy országgyűlési képviselőjüknek választottak, és megbíztak Újpalota, Pestújhely, Rákospalota és Újpest egy részének (Rózsa utcáig) képviseletével a magyar Parlamentben.

Az április 8-i választópolgári akarat szerint megbízatásom 2022-ig szól, ami azt jelenti, hogy a polgármesteri szolgálatomról, amely 2019 októberéig tartana, az összeférhetetlenséget szabályozó törvények alapján, le kell köszönjek.

Június 7-én a polgármesteri szolgálatom így megszűnik.

A polgármesteri feladatokat az – előreláthatólag szeptember második felében tartandó – időközi választásig NÉMETH ANGÉLA alpolgármester, eddigi általános helyettesem látja el teljes hatáskörrel.

Németh Angéla asszony 41 éves, egyetemet és főiskolát végzett, tiszteletreméltó családanya. Arra kérek mindenkit, hogy biztosítsák számára mindazt a támogatást és segítséget, amivel engem is megtiszteltek. NÉMETH ANGÉLA immár az ötödik ciklusban szolgál önkormányzati képviselőként, ebből három alkalommal egyéni önkormányzati körzetben kapott a választóktól bizalmat. Az alpolgármesteri teendőket 2014 óta, negyedik éve látja el tisztességgel és becsülettel. Felkészült szakember és miután családja, szülei is XV. kerületiek, ő maga is gyerekkora óta itt él. Valódi, hamisítatlan és elkötelezett lokálpatrióta, aki alapító tagja, jelenleg elnöke a Rászorulókat Támogatók Egyesületének (RÁTE). Mérnök-közgazdász és államigazgatási diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, tapasztalt és képzett kerületi vezető.

Az időközi választáson minden bizonnyal számos jelölt lesz, sokan érzik majd magukat alkalmasnak a kerület vezetésére. Meggyőződésem, hogy NÉMETH ANGÉLA indulásával ma egy olyan hölgyre, egy olyan erős kezű, tisztességes és empatikus, mindenkor a kerület érekeit szem előtt tartó vezetőre bízhatjuk a kerületünket, akire ma talán minden korábbinál nagyobb szükségünk van.

Tiszta szívvel és őszinte támogatásommal javaslom Őt, aki a kiszámíthatóságot jelenti és rendezett életet élő vezetőként előlegezzék meg bizalmukat és tiszteljék meg szavazatukkal Németh Angéla megbízott polgármester asszony személyét a szeptemberi időközi választáson.

Országgyűlési képviselőként itt a kerületben és az Országgyűlés törvényalkotó munkájában minden erőmmel, tudásommal továbbra is a kerületemet kívánom szolgálni. A lakóhelyemen élők tudják, akik ismernek pedig bizonyíthatják, mindig is szolgálatként fogadtam a szavazóktól kapott felhatalmazást – így lesz ez a jövőben is. Képviselői esküm, hitvallásom és egész eddigi politikai pályafutásom arra kötelez, hogy legjobb képességem szerint segítsem a XV. kerületi Önkormányzat munkáját, az intézményeket, az adófizető vállalkozásokat, kiemelten pedig a Bp. 12. számú országgyűlési választókerületben élőket.

Hajdu László
www.parlament.hu

leköszönő  polgármester, aki öt alkalommal kapott e tisztség szolgálatára bizalmat,
országgyűlési képviselő, akit ez alkalommal szintén ötödször választottak meg