Menu

Közterületesek robogóval

2003.06.26.

A kerületi önkormányzat igyekszik a kerület lakosságának biztonság- és komfortérzetét növelni. Ezt a célt szolgálta az is, hogy két évvel ezelőtt a fővárosi önkormányzattal kötött megállapodás alapján kerületi hatáskörrel rendelkező közterület-felügyeletet hoztak létre. A két év alatt bebizonyosodott, hogy a helyi felügyeletre szükség van kerületi lakosság visszajelzései alapján

– Moór Árpád vezető főtanácsos, a Polgármesteri Hivatal igazgatási osztályának vezetője elmondta: a tíz közterület-felügyelő lát el szolgálatot a munkanapokon, két műszakos beosztásban. A közterület-felügyelők gyalogosan járnak, gyalogosan, mert a felügyeletnek csak egy akció-kocsija van, amit főleg a nehezebben megközelíthető, vagy távolabbi helyszínekre, a határba való eljutásra használnak.
-A különböző lakossági fórumokon, valamint újabban a zöld számra érkezett észrevételek nagy száma miatt arra az elhatározásra jutottunk, hogy javítanunk kell a közterület-felügyelők munkafeltételein, ehhez a testület költségvetésében két robogó megvásárlásának a lehetőségét biztosította. Ezzel a két kismotorral szeretnénk mobilabbá tenni a közterület-felügyelők munkáját. A robogós felügyelők hamarosan megjelennek a kerület közútjain, közterületein. Kék színű, 50 köbcentis robogóval fognak járni a közterületesek, az ismert fekete egyenruhában és a még könnyebb felismerhetőség kedvéért sárga bukósisakkal. A motorokon a XV. kerületi önkormányzat közterület-felügyelete felirat lesz látható.