Menu

Megtisztul a kerület

2003.06.23.

A kerületünkben illegálisan kiragasztott plakátok és hirdetmények eltávolításához a Hosszútávú Egészségmegőrző Program (HEP) Közhasznú Egyesület még az év elején hozzákezdett. Ehhez a programhoz csatlakozott a SZÖVTÁRS Egyesület és rajta keresztül számos lakásszövetkezet és társasház lakóközössége.

Az összességében több mint 100 m3 eltávolított plakát elszállításához segítséget nyújtott a Rákospalotai Építő és Szolgáltató Vállalat (RÉPSZOLG) és a MALAKY Kft.
Az eredmények szemmel láthatóak. Rákospalota, Pestújhely és Újpalota főútvonalai után a Civil Környezetvédelmi Monitoring Rendszer keretében folyamatosan ellenőrzésük alá vonják a kerület többi részét is. Ennek lényege, hogy egy-egy terület felett védnökséget vállalva, folyamatosan, ha kell naponta többször is, eltávolítják az újonnan kiragasztott plakátokat, és felveszik a kapcsolatot a hirdetővel, jelezve számára a jogsértést.

A HEP Egyesület és a SZÖVTÁRS Egyesület felhívással fordul Rákospalota, Pestújhely, Újpalota lakóihoz, a kerület civil szervezeteihez, intézményeihez, cégekhez, vállalatokhoz.
Szűkebb pátriánk kultúrált, esztétikus környezetének megteremtése és megőrzése érdekében tevőlegesen is járuljunk hozzá, hogy kerületünk az illegálisan kiragasztott plakátoktól mentes legyen.
Várjuk mindazon kerületi lakótársaink jelentkezését, akik a Monitoring Rendszer keretein belül, egy meghatározott terület felett védnökséget vállalnak.
Várjuk azok jelentkezését, a 306-2096 és 06-30-576-9882 telefonszámon, valamint a email címen akik a program sikeres megvalósításához tárgyi, vagy anyagi segítséget tudnak nyújtani.
Továbbá várjuk ötleteiket, véleményüket, hová lehetne, elhelyezni olyan hirdető táblákat, amelyek lehetőséget biztosítanak a lakossági hirdetések kultúrált megjelenésére.