Menu

Bajnokcsapat a REAC

2018.06.04.

Május 31-én már bajnokként lépett pályára a REAC felnőtt labdarúgócsapata, és játszotta le utolsó mérkőzését a Budapest-bajnokság I. osztályában. A jó hangulatú meccs lefújása után azonnal sor került a bajnoki érmek átadására, a díjátadón az önkormányzat is képviseltette magát.

A mérkőzést hazai pályán, a Budai II László Stadionban várhatta a REAC, így minden adott volt ahhoz, hogy méltó módon fejezze be a bajnokságbeli szerepelését a kerületi sportklub. A vendégeken nem múlott, az Unione FC díszsorfallal köszöntötte a pályára lépő hazaiakat, sportszerűségét az egész találkozó idejére megtartotta.

Annak ellenére, hogy a bajnokinak már nem volt tétje, a REAC igyekezett kiszolgálni a hétközi időpont ellenére szép számmal kilátogató szurkolókat, ám az első félidő nagy részében nem találtak megoldást, hogy áttörjék az Unione FC védelmét. Sokáig Lőrincz Dániel sajnálatos sérülése volt az egyetlen említésre méltó történés a találkozón, a 43. percben azonban örülhettek a hazai szurkolók, Kovács Dániel révén megszerezték a vezetést.

A második félidőt ott folytatta a rákospalotai együttes ahol az elsőt abbahagyta, kitartóan támadták a vendég kaput, azonban a második félidő végéig újra várnia kellett a publikumnak. A mérkőzés végi gólzáport a házi góllövőlista éllovasa, Kasza Dániel 75. percben szerzett találatával kezdte meg a REAC, mellé csatlakozott Kutai Dániel a 84. percben. A mérkőzés végeredményét a csapatkapitány, Kiss Tamás állította be szabadrúgásból a 90. percben, így magabiztos 4:0-ás hazai sikerrel zárult a REAC utolsó bajnoki mérkőzése.

A lezárult találkozó után következhettek az öröm és ünneplés pillanatai, a játékosok már hivatalosan is győztesként vehették át az érmeket Lovász Tamástól a BLSZ igazgatójától, az Önkormányzat részéről Victorné dr. Kovács Judit alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket. Az átadón kerületünk polgármestere, Hajdu László is tiszteletét tette, maga adta át az önkormányzat által készített névre szóló különdíjakat a csapat tagjainak. A REAC mindent megtett a jó hangulat megteremtéséért, a kupaátadás pillanatában eldördült a konfetti-ágyú, és látványos pirotechnikai eszközöket is bevontak, hogy teljes legyen a show. Ezt követően már együtt ünnepelhetett hajnalig játékos és szurkoló, ünnepelve az idénybeli meggyőző teljesítményt, és mintegy bizakodva a visszajutásban az NBIII mezőnyéhez.

A XV. Kerületi Önkormányzat nevében is gratulálunk a REAC csapatának a BLSZ I. osztály megnyeréséhez, és sok sikert kívánunk az NB III-as osztályozó mérkőzéshez!

A REAC  összeállítása:

KEZDŐ

1 TÓTH DÁNIEL
3 PESTI DÁVID
4   HORVÁTH LEVENTE
5 SALLAY BOTOND GÁBOR
7 KASZA DÁNIEL
8   PAPP KRISZTIÁN
10 KISS TAMÁS
12 KUTAI DÁNIEL
14   MERCZEL ZSOLT
15   PFISTER ERIK
19   LŐRINCZ DÁNIEL  

 

CSERÉK
99 GICZI BALÁZS
6 LÁSZKA BALÁZS
9 BODNÁR ISTVÁN  
11 NAGY GERGŐ  
13 KOVÁCS DÁNIEL
16 SZÁNTOVSZKI SOMA  
17 SOMOGYI BÁLINT  

 

VEZETŐEDZŐ
BALOGH LÁSZLÓ BARNA
Fotók: XV Média, Vargosz

Fotók: XV Média, Vargosz

(Forrás: XV Média, Fotók: XV Média, Vargosz)