Menu

A Haza Bölcse előtt tisztelegtek

2003.06.10.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére a Száraznád Nevelési-Oktatási Központ Küldetés 2003 címmel rendezett történelmi vetélkedőt, amelyen részt vett a kerület valamennyi általános iskolájának csapata.

A döntőre május 14-én került sor a Neptun utcában. Dr. Pálinszki Antal alpolgármester, a MOS-bizottság elnöke, Tóth Lajos, a Csokonai Művelődési Központ igazgatója és Gulyás Edit, a központ munkatársa foglaltak helyet a zsűriben, Pop Judit szabadidő szervező és Pöll József szociálpedagógus vezette a vetélkedőt.
Látványos számítógépes program illusztrálta a kérdéseket, például amikor egy-egy közismert rajz, festmény részleteiből kellett híres embereket felismerni. Tanulságos volt az a forduló is, amikor reformkor-környéki szavakat, kifejezéseket kellett felismerni és mondatokba foglalni. (Mindenki tudja, hogy mit jelent a stallum, szövétnek, vagy a tollnok ?) Évszámokat, eseményeket és azok következményeit kellett egy következő fordulóban csoportosítani, de az sem volt könnyű, amikor születési év, hely és egy jellemző mű szereplőinek felsorolása után meg kellett mondani, ki a szerző. Még sok ötletes, játékos feladat megoldása várt a versenyzőkre, míg elérkezett az eredményhirdetés.
Első helyezett 358 ponttal a Kossuth NOK, Általános Iskola csapata lett (Kelemen Orsolya 5.b., Bóssa Gergely 6.b., Takács Kriszta 7.b. és Hanzelik Károly 8.b. Felkészítő tanár: Bugány Judit.)
Második 354 ponttal a Károly Róbert Általános Iskola csapata (Bécsi Attila 5.c., Serdült Ádám 6.b., Kovács Olivér Márton 7.c. és Szemerei Szabolcs 8.b. Felkészítő tanár: Fenes Tibor.)
Harmadik 330 ponttal a Szent Korona Általános Iskola csapata (Vadnay Katalin 5.b., Bódogh Zoltán 6.b, Budai Dóra 7.a. és Mészáros Boglárka 8.a. Felkészítő tanár: Kokles Erika.)