Menu

Népszavazási felhívás

2003.03.30.

Az Országgyűlés által 2003. április 12-ére kiírt népszavazással összefüggő tudnivalókról az alábbiakban tájékoztatjuk a tisztelt választópolgárokat:

A Helyi Választási Iroda Vezetője: Dr. Nagy Antal jegyző
A Választási Iroda a Polgármesteri Hivatal épületében (XV. Bocskai u. 1-3.) működik.
A választójoggal rendelkező állampolgárok névjegyzéke 2003. március 25-től április 1-ig tekinthető meg a Polgármesteri Hivatal Választási Irodáján. ( fsz. 30.szoba)
A névjegyzékkel kapcsolatos kifogás 2003. április 1-jén 16.00 óráig nyújtható be a Választási Iroda Vezetőjéhez, aki a kifogásról 3 napon belül dönt.

Az a választópolgár, aki a népszavazás napján lakóhelyétől távol van, igazolással szavazhat, melyet személyesen vagy meghatalmazottja útján 2003. április 10-én 16.00 óráig kérhet a Választási Irodától. Ajánlott levélben pedig úgy, hogy az 2003. április 7-ig a Választási Irodához megérkezzen.

Tájékoztatjuk a Tisztelt választópolgárokat, hogy az ügydöntő népszavazás akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ ad.
Ezért kérjük, hogy a népszavazáson az eredményesség érdekében minél nagyobb számban vegyenek részt.

A szavazókörök reggel 6.00 órától este 21.00 óráig tartanak nyitva.

A Szavazatszámláló Bizottság munkájának megkönnyítése érdekében szíveskedjék a népszavazásra szóló értesítőt magával hozni.

Szavazni kizárólag személyesen a választópolgár lakóhelye szerint kijelölt szavazóhelyiségben a következő érvényes igazolvány (ok) bemutatásával lehet:

– a lakcímet tartalmazó személyazonosító igazolvány vagy
– lakcímigazolvány ÉS
– útlevél vagy
– 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély vagy
– sorkatona esetén katonai igazolvány