Menu

Emlékeztünk!

2003.03.22.

2003. március 15-én két helyszínen is ünnepséget rendeztek a 155 évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc hőseinek a tiszteletére. Délelőtt 10 órakor a Széchenyi téri mécsesnél gyülekeztek az emberek, akik előbb a Kontyfa Középiskola, Általános Iskola és Óvoda színvonalas ünnepi műsorát tekinthették meg – a diákok mellett Bakos József, Herboly László és Kőrösy Róbert vezényletével fellépett még a Hubay Jenő Zeneiskola rézfúvós zenekara, és a Palota Zenekar, valamint a tánctagozat majorett csoportja -, majd dr. Pálinszki Antal alpolgármester mondta el ünnepi köszöntőjét.

Ezt követően a kerületi pártok, egyházak és civil szervezetek képviselői helyezték el a koszorúikat az örök mécses oldalánál. A délelőtti ünnepség a tavaly felújított Kossuth-szobornál folytatódott, ahol a jövő évi Európa Uniós csatlakozás tiszteletére a kerület vezetői egy emlékfát ültettek el.
Az 1848-as ünnepi megemlékezések következő színhelye a Pestújhelyi téren található katolikus plébánia kertje volt, ahol 17 órakor a 155 évvel ezelőtti hősök emlékművénél előbb a Kolozsvár Általános Iskola és Összevont Óvoda diákjainak a műsorát tekinthették meg az érdeklődők, majd Király Csaba alpolgármester mondott ünnepi beszédet. A pártok, egyházak és civil szervezetek Pestújhelyen is megkoszorúzták az emlékművet, majd a Szózat eléneklését követően Hajdu László polgármester itt is egy Európai Uniós emlékfát ültetett el. A résztvevők ezután átvonultak a Pestújhelyi Közösségi Házba, ahol a hagyományoknak megfelelően színvonalas műsor zárta az egész napos eseménysorozatot.