Menu

Tíz éves a kerületi sportiskola

2003.03.11.

Bár idén még „csak” 10 esztendős, ám a sportszakmai háttérnek és az új sporttörvénynek köszönhetően elmondható, hogy felnőttként kell kezelni a XV. kerületi Sportiskola Sportegyesületet. Az öt szakosztályt működtető kerületi nevelőegyesület február 14-én megtartotta az első közgyűlését is.

Németh Angéla önkormányzati képviselő, a XV. kerületi Sportiskola SE elnöke jónak értékelte az egyesület elmúlt évi teljesítményét. A 2003. január 1-én önállósult sportszervezet tavaly is megfelelt a legfőbb elvárásának: széles palettán több helyen és több sportágban tudott sportolási lehetőséget biztosítani a kerületi gyerekek számára. Ennek megfelelően tavaly az atlétáknak 28 igazolt sportolója volt, akik közül többen kiváló eredményeket értek el a korosztályos országos és Budapest-bajnokságokon, de ugyanez elmondható arról a 36 kézilabdázóról, akik a diákolimpián képviselték eredményesen a kerületet, a labdarúgókról, akik a legnépesebb táborral, 137 igazolt sportolóval rendelkeznek, vagy a tollaslabdázókról, akik továbbra is az ország egyik legeredményesebb utánpótlás bázisának számítanak. 2002-ben a fent említett négy szakosztály a tenisszel is kiegészült. Szőllősné Patinszky Andreát, az atléták eddigi eredményes vezetőjét, az elmúlt évben a Szent Korona úti iskola diáksport egyesületének az elnökévé választották, ezért le kellett mondania a XV. kerületi Sportiskola SE elnökségében szakosztályvezetőként betöltött tagságáról. A közgyűlés tudomásul vette ezt a döntést, majd ezután egyhangúlag elfogadta Dóczi Orsolyának, a Dózsa György Gimnázium testnevelő tanárának, a volt válogatott atlétának a megüresedett hely betöltésére való jelölését.
Végezetül dr. Géczi István, a sportegyesület ügyvezető elnöke bejelentette:
– a XV. kerületi Sportiskola SE a tavasz folyamán ismét új szakosztállyal, az úszással fog bővülni. Az új sportágnak a kerületi Tanuszoda megfelelő feltételeket teremt, és így biztosított lesz, hogy a tehetséges úszóink a jövőben ne más városrészek, hanem a XV. kerület számára szállítsák a sportsikereket. Dr. Géczi István zárásképpen elmondta, még az egyesület 10 éves évfordulójáról is méltóképpen kívánnak megemlékezni, ezért várhatóan október 17-19. között háromnapos nemzetközi sporteseményt rendeznek.