Menu

Tájékoztató leendő elsősöknek

2003.03.01.

Megjelent a Fővárosi Ifjúsági és Pályaválasztási Tanácsadó (FIPT) legújabb kiadványa „Tájékoztató az iskolába lépésről, a fővárosi általános iskolákról 2003” címmel. A témát a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Ügyosztályának, a kerületi polgármesteri hivatalok művelődési osztályainak, valamint a FIPT munkatársainak együttműködésével dolgozták fel.

A tájékoztató nagy érdeklődésre tarthat számot az általános iskolát kereső szülők körében, és azokban a családokban, ahol iskolaváltoztatást fontolgatnak. A könyv fontos információkat tartalmaz egyebek közt a tankötelezettségről, az iskolaérettségről, a be- és átiratkozás tudnivalóiról, tanácsokat fogalmaz meg a beilleszkedési, magatartási, és tanulási zavarokkal küzdő gyermekek kezeléséhez is, továbbá felsorolja azokat az intézményeket, ahol szakértői segítséget kaphatnak.
Kerületenkénti bontásban leírás található a kiadványban az egyes iskolákban oktatott idegen nyelvekről, az igénybe vehető szociális ellátásokról, szolgáltatásokról, szakkörökről, fakultatív képzési lehetőségekről. Tartalmazza az önkormányzati általános iskolákon túl az egyházi, magán- és alapítványi, a speciális tantervű, valamint a nemzetiségi és a két tanítási nyelvű általános iskolák ismertetését. A Libri hálózatában és a nagyobb bevásárlóközpontok könyvesboltjaiban a tavalyival azonos áron, 790 forintért vásárolható meg. Bővebb információt a kiadványról és pályaválasztási kérdésekben a FIPT Tájékoztatási Osztályán kaphatnak az érdeklődők (telefon: 317-2333, 486-1011).