Menu

Német-Magyar közös panelprogram

2003.02.18.

Közös panelházfelújítási programon vesz részt várhatóan önkormányzatunk a Marzahn-Hellersdorf berlini testvérkerületének egy lakásépítési társaságával – tartalmazza a többi közt az a levél, amelyet Uwe Klett polgármester írt nemrég kerületi polgáraink számára.

A német főváros legfiatalabb kerületének vezetője, a PDS tagja gratulált Hajdu László polgármester választási győzelméhez és reményét fejezte ki, hogy a határokon átívelő, eredményes együttműködés a jövőben is folytatódni fog.
Uwe Klett polgármester kerületünk polgárainak boldog, sikerekben gazdag új esztendőt és jó egészséget kívánva arról is írt: szeretné, ha a két térség lakói -elsősorban fiataljai – közelebbről is megismerhetnék egymást, ezért örömmel fogadnák, ha németországi útjaik során legalább egy rövid kitérőt tennének Berlin zöldövezetében található Marzahn-Hellersdorfba (www.marzahn-hellersdorf.de).
Emlékeztetett arra, hogy a korábbi években az ifjúsági- és kulturális cserekapcsolatok területén már sikerült lépéseket tenni, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy gazdasági együttműködés a jövőben új formákkal is gazdagodhat.