Menu

APEH közlemény

2002.12.17.

Felhívjuk az APEH Kelet-budapesti Igazgatóságának illetékességi körébe tartozó adózók figyelmét, hogy 2003. évre vonatkozóan az egyszerűsített adózás választását legkésőbb 2002. december 20-ig kell bejelenteniük.

A bejelentkezéshez a törvény felhatalmazása alapján az adóhivatal az egyéni vállalkozók részére a 02103. sz., társas vállalkozások számára a 02203 sz. adatbejelentő lapot rendszeresítette. Az egyéni vállalkozók a minimálbért meghaladó járulékalap választásukat a JNy-03. sz. nyilatkozaton tehetik meg, melyet kizárólag a 02103. számú nyomtatvánnyal együtt nyújthatnak be. A nyilatkozat és az adatbejelentő lapok kitöltése és beadása előtt feltétlenül olvassák el a kitöltési útmutatókat. A nyomtatványok a kereskedelmi forgalomban beszerezhetők és az APEH internetes honlapjáról is letölthetők.
A fenti adatbejelentő lapokon, illetve a nyilatkozaton kizárólag az egyszerűsített adózás választását tudják közölni, adataikban bekövetkezett egyéb változások bejelentését továbbra is az általános szabályok szerint kell teljesíteniük.
Az egyszerűsített vállalkozói adóval kapcsolatban az Igazgatóság központi ügyfélszolgálati irodáján és kirendeltségein kívül az ingyenesen hívható 06-80-630063-as zöld számon is felvilágosítás kérhető.
Tájékoztatjuk továbbá tisztelt adózóinkat, hogy 2002. december 20-án (pénteken) Igazgatóságunk ügyfélszolgálati irodája és kirendeltségei hosszított nyitva tartással működnek. Munkatársaink – a megszokott ügyfélfogadási időben, 8,15-13,30-ig teljes körű ügyfélszolgálati tevékenységgel állnak az ügyfelek rendelkezésére. 13,30-17,30 óráig pedig ügyfélszolgálati irodáinkon és kirendeltségeinken kizárólag az EVA hatálya alá történő bejelentkezéssel valamint beadványátvétellel kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség.