Menu

Ősztől kedvezményes lehet a KábelNet Újpalotán

2002.09.26.

Lakossági fórumokon, valamint a képviselői fogadóórákon gyakran hangoznak el olyan vélemények, amelyek azt tükrözik, hogy a kerület lakói közül többen is elégedetlenek a helyi kábelszolgáltatással. Azokon a területeken, ahol még nem épült ki a kábelhálózat, ott a fejlesztések lassúságát, máshol a jelentős áremeléseket bírálják, míg akadnak olyanok is, akik a kerület bizonyos pontjain a szolgáltatáshoz kapcsolódó Internet-elérhetőséget hiányolják. Megpróbáltunk utánajárni ezeknek a véleményeknek, és megkerestük Víg Jánost, a Matávkábel TV Kft. kerületi kirendeltségének a vezetőjét, aki szívesen válaszolt a kérdéseinkre.

A kerület rákospalotai és pestújhelyi területein mikorra várható a kábelhálózat kiépítése?
– A pestújhelyi kábelhálózat-bővítés 2002. év végéig elkészül, így bekapcsolódásra kerülnek majd a Rákos út – Szentmihályi út – Bánkút utca – Arany János út által határolt terület lakói is. További fejlesztést a jövőben csak akkor tervezünk, ha a lakossági igények azt szükségessé teszik.
A kábelhálózat bővítése érdekében terveznek-e bármilyen akciót, amely esetleg elősegíthetné a lakosság minél nagyobb számú bekapcsolódását a rendszerbe?
– A kábeltévé jellel ellátott területeinken az idén is több akciót szerveztünk már, melyek keretében nagyon jelentős bekapcsolódási és előfizetési díjkedvezményt adtunk az ügyfeleinknek. Említhetném a példának okáért a legutóbbi, augusztus 30-ig tartó akciónkat, melynek során több mint 17.000 forint kedvezménnyel kapcsoltuk a hálózatunkra a jelentkezőket. Az őszi kampányunkban a Kábelnet szolgáltatáshoz is kedvezménnyel juthatnak hozzá az újpalotai házak lakói. Ezúton is kérem, mindenkitől, mostani és leendő ügyfeleinktől, hogy figyeljék a hirdetéseinket és információs csatornáinkat, mert azokon minden aktuális akciónk megtalálható.
Az eddigi tapasztalataik alapján a kerület lakosai melyik programcsomagot részesítik előnyben? Önök mérik-e ezeket az adatokat, és az így szerzett tapasztalatokat tudják-e a fejlesztések, bővítések során hasznosítani?
– Eddigi tapasztalataink alapján örömmel mondhatom, hogy a kerületi lakosok túlnyomó többsége a teljes műsorkínálatot tartalmazó III. programcsomagot választja, illetve sok előfizetőnk az HBO mozicsatorna műsorát is rendszeresen nézi. Igyekszünk minden előfizetői igényt teljesíteni és a kábelhálózatunk nézőinek észrevételeit is figyelembe venni műsorkínálatunk összeállításánál, és a jövőben is köszönettel fogadunk minden szolgáltatásunkkal kapcsolatos információt és véleményt.
A jelenlegi programcsomagok maradnak-e változatlanok, vagy esetleg a közeljövőben terveznek valamilyen újabb csatornát is indítani?
– A három programcsomagos kínálatunkat továbbra is fenntartjuk, azonban annak nagyobb mértékű átalakítását, fejlesztését nem tervezzük. Ennek oka elsősorban az, hogy minden új csatorna megjelenése jelentős hatással van az előfizetési díjra. A kínálat bővítésére emiatt más megoldást keresünk, olyat, amely lehetővé teszi majd egy negyedik, esetleg további programcsomagok igénylését az érdeklődők számára.
A SPORT 1 csatorna megjelenése a programkínálatban okozott-e növekedést az előfizetők számában?
– Mindenképpen. A népszerű SPORT 1 közvetítéseit nagyon sokan nézik, és ennek a csatornának a II. programcsomagunkban történő ezévi beindítása jelentősen megnövelte az előfizetőink számát is.
Ma már elengedhetetlenül összekapcsolódik a kábeltelevíziózás az Internethasználattal. Várhatóak-e ezen a területen fejlesztések a Matáv részéről?
– A szélessávú Internet-szolgáltatást, a Kábelnetet műszaki szempontból folyamatosan fejlesztjük. Jelenleg már 512 kbs letöltési sebességgel is elérhető a világháló rendszerünk. Pillanatnyilag az újpalotai lakótelep teljes területén működik ez a Kábelnet szolgáltatás, és a közeljövő tervei között szerepel az is, hogy a kerületi szolgáltatási területünk teljes egészére kiterjesszük ennek elérhetőségét.
Hova és mikor fordulhatnak a kerület lakói, ha a kábelszolgáltatással kapcsolatban kérdésük merülne fel?
– Jelenlegi ügyfeleinket és leendő előfizetőinket a XV. kerület Szilas park 10. alatti MEHOLA Üzletházban található kirendeltségünkön várjuk szeretettel, ahol a munkatársaim minden szükséges felvilágosítást megadnak, illetve ugyanezen a címen fogadják az esetleges hibabejelentéseket is. Ügyfélfogadási időnk, hétfőn, szerdán és pénteken 8 órától 15 óráig tart, míg kedden és csütörtökön 13 és 18 óra között állunk az érdeklődők rendelkezésére. A személyes információkérés mellett telefonon is felvilágosítást adunk, számunk 410-9567, 417-0417, illetve telefax vonalunk: 410-5610. A Matávkábel TV Kft. Internetes honlapján (www.matavkabel.hu) is minden aktuális információt megtalálhatnak az érdeklődők