Menu

Kitüntetések augusztus 20-a alkalmából

2002.09.05.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából idén is sor került kitüntetések átadására. A Polgármesteri Hivatal Dísztermében az ünnep délutánján rendezett ünnepségen vehették át elismerésüket azon kerületi polgárok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedőt teljesítettek. A díjakat Hajdu László polgármester adta át a kitüntetetteknek.

Pro Palota” díj Rákospalota, Pestújhely, Újpalota korszerű városképének hagyományőrző módon történő kialakítása, a városrész infrastrukturális ellátása, a lakóhelyi környezet és közérzet fejlesztése, javítása érdekében huzamosabb időn át kifejtett kiemelkedő munkásságért adományozható. 2002-ben a XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete „Pro Palota” díjat Nagy Előd festő- és szobrászművésznek, Vitai Attilának, a Rákospalotai Jézus Szíve Plébánia főplébánosának (képünkön) és dr. Ódor József alpolgármesternek adományozott.
„Kerület Jövőjéért” díj a Budapest Főváros XV. kerület fejlődése, valamint polgárainak érdekében kifejtett példamutató és szakmailag kimagaslónak értékelhető tevékenységéért adományozható különböző területeken. Idén a városrendezés területén Baginé Sáfrán Erika műszaki ellenőr és Puskásné Németh Edit magasépítési ügyintéző vehette át. A közrend és közbiztonság területén Kara Imre rendőr főtörzs-zászlós és Kalmár László nyugalmazott rendőr alezredes kapta meg ezt az elismerést. A vállalkozás, az ipar, a kereskedelem, a mezőgazdaság és a vendéglátás területén ez alkalommal két vállalkozó: Kiss Jánosné, a Hartel Üzletház Kft. ügyvezetője és Székely István, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XV. kerületi alelnöke kapta a Kerület Jövőjéért díjat. A környezetvédelem területén Fekete Andrásné mezőgazdasági ügyintéző és Pathy-Nagy Lászlóné tanár vehette át ezt az elismerést. A sport területén dr. Buzna Andrea foglalkoztatás-egészségügyi szakorvos és sportorvos, és Szántó Péterné tanár lett az idei díjazott, a művelődés területén pedig Kissné Breczek Margit tanár és a Hubay Jenő Zeneiskola tantestülete kapta meg a Kerület Jövőjéért elismerést.
Augusztus 20-a alkalmából a XV. kerületi önkormányzat polgármestere a Kerületi rendőrkapitányság hat, a Tűzoltó-parancsnokság négy, a Palotai Önvédelmi Védegylet és a Palotai Polgárőrség egy-egy munkatársát részesítette pénzjutalomban kiemelkedő tevékenységéért. A jutalmazottak: Bugyik Imre, Eipl László, Sóvágó István, Szabó Károly, Vojnár Ferencné, Wiener János, Bokor Miklós, Greznerné Gyányi Aranka, Jakab Mihály, Kovács Tamás, Kovács Károly és Tóth Attila.
Az ünnepség során szó esett azokról is, akik az állami ünnep kapcsán magasabb szintű elismerésben részesültek: dr. Gyarmatiné Koós Ildikó országos kitüntetést, Arany Katedra emlékplakettet vehetett át az előző napon több évtizedes pedagógiai munkásságáért. Kelemen Árpád, az Újpalotai Szabadidőközpont telephelyvezetőjét és Pál Gábor iskolaigazgatót pedig Wlassics Gyula díjjal tüntették ki. A kitüntetettek nevében Vitai Attila főplébános szólt, majd a meghívottak és a díjazottak együtt mentek át a Karácsony Benő parkban ezután tartott ünnepi kenyérszegésre.