Menu

Gázművek: új díjbeszedési rendszer

2002.08.17.

Új díjbeszedési rendszert vezet be a Gázművek – kaptuk a tájékoztatást dr. Vasanits Dezső elnök-vezérigazgatótól. A cég fokozatosan tér át egy korszerű, új adatnyilvántartó és számlázási rendszerre.

A fogyasztók gyorsabb kiszolgálását és kényelmét is szolgáló ügyfélszolgálat bevezetésével megváltozik az elszámolások alapjául szolgáló gázmérők leolvasási ciklusideje és a számlafizetések módja is. Ezzel egy időben a társaság fokozatosan saját hatáskörbe veszi át a fogyasztók teljes körű kiszolgálását és elszámolását a korábban ezt a tevékenységet végző Díjbeszedő Rt-től. A XV. kerületben várhatóan 2002. novembertől veszi át az ügyfelek kezelését a Gázművek.
A korábbi gyakorlathoz képest lényegesen ritkábban, kezdetben háromhavonként egyszer keresik fel majd a fogyasztókat a gázmérő leolvasása céljából, lehetőleg olyan időpontban, ami nagyobb valószínűséggel teszi lehetővé a személyes találkozást. Az átállás után a fogyasztók a gázfelhasználással kapcsolatos kiadásaikat a korábbiakhoz képest jobban tudják majd tervezni. Egy negyedéven belül két hónapban előre ismert és egyenletesen elosztott fogyasztást tartalmazó részszámlát, illetve a harmadik hónapban végszámlát kell a pénzintézetnél vezetett folyószámláról vagy postai csekken a megadott határidőre kiegyenlíteniük.
A fogyasztók a gázszolgáltatással kapcsolatos bármely észrevételeiket ezután közvetlenül a társaságnak telefonon vagy az ügyfélszolgálati és díjbeszedési irodákban kulturált körülmények között, személyesen tudják megtenni. Az ügyfél-szolgáltatási irodáikban szakmailag jól felkészült munkatársak állnak rendelkezésükre minden, a gázszolgáltatással és a díjbeszedéssel összefüggő kérdésben, az esetleges problémák tisztázásában.
A fentiek alapján a XV. kerületi ügyfeleknél is a korábbi havi készpénzes díjbeszedés helyett a Nyugat-Európában egyre szélesebb körben elterjedt és bevált részszámlázásos díjbeszedést fogják alkalmazni – foglalta össze a vezérigazgató. Az indítást megelőzően, várhatóan augusztustól kezdve adattisztítási felmérést fognak végezni a kerületben.