Menu

Biztonságosabb átkelők

2002.06.27.

A Drégelyvár utcai gépjárműforgalom már régóta rendkívül megnehezíti és balesetveszélyessé teszi a gyalogosok átkelését a Molnár Viktor utcai kereszteződésnél. A kerületi önkormányzat ezért hosszú ideje szorgalmazta a fővárosnál – lévén a Drégelyvár utca a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő út – az átkelőhely forgalomtechnikai korszerűsítését. Ennek eredménye a június első hetében kezdődött és körülbelül két hétig tartó korszerűsítés, melynek finanszírozásából végül a kerületi önkormányzat is részt vállalt.

A gyalogátkelőnél osztósziget épül a Drégelyvár utcai útpálya tengelyében, az eddigi, sárgán villogó lámpák helyett pedig nyomógombbal vezérelhető forgalomirányító lámpák védik majd a gyalogosok biztonságát. Az átkelőhely közelében lévő Drégelyvár utca – Csömöri úti felüljáró felújítása szintén a főváros idei felújítási tervében szerepel. A felújítás idején csak a BKV autóbuszainak közlekedését engedélyezik majd a felüljárón. Az elképzelések szerint a gyalogátkelőhelyet védő lámpák háromszínű üzemmódra való átállítása a felüljáró felújításának befejeztével, a gépjárműforgalom visszaterelésével egyidejűleg történne.
Ugyanezekben a hetekben zajlik a Vasutastelep utcában, a Mozdonyfűtő utca torkolatánál egy gyalogos átkelőhely kialakítása. Elkészültével biztonságosabbá válik majd az átkelés a Kolozsvár utcai iskolába járó gyerekek számára is.
Útszélesítés és új forgalmi sáv kialakítása kezdődik a Széchenyi utcában, a Kolozsvár utcai kereszteződés előtt. Ezt a kereszteződést ugyanis a Széchenyi és a Vasutastelep utcában rendszeresen feltorlódó kocsisorok forgalmi szempontból problémás gócponttá tettek. Abból kiindulva, hogy a Kolozsvár utcán való kereszteződés jelent elsősorban nehézséget és akadályozza a folyamatos haladást, a Széchenyi utcában – a kereszteződés előtt – egy új forgalmi sáv megnyitását tervezi a főváros, kizárólag a jobbra kanyarodó járművek számára.