Menu

VIGYÁZAT, CSALÓK ZAKLATJÁK AZ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOK BÉRLŐIT

2018.04.05.
Kapcsolódó fájlok:

Az elmúlt 24 órában megdöbbenéssel értesültem arról, hogy súlyos visszaélés történt az önkormányzati lakásainkat bérlők adataival. Ismeretlenek aljas politikai szándékból feladó nélküli, hamis és hazug levelet juttattak el a bérlőinkhez, azzal az információval, hogy a választásokat követően „migránsokat” helyezünk a lakásokba. Ilyen minősíthetetlen, szégyenteljes politikai akcióval még nem találkoztam a XV. kerületben 30 éves pályafutásom során.

Ezúton szeretnék megnyugtatni minden bérlőnket, hogy a hazug és csaló levéllel ellentétben nincs ilyen szándékunk. Nincs is ilyen lehetőségünk, hiszen mindezt tiltják a hatályos törvényi, fővárosi és helyi önkormányzati rendeleti szabályok is. Így biztonságban van mindenki lakhelye. Ráadásul, a hazugsággal ellentétben a bérlakás hálózatunk növelését szeretném elérni a jövőben. Ezért tettünk javaslatot arra is, hogy az Észak-Pesti Kórház területén újabb bérlakások kerülhessenek kialakításra.

Szégyentelennek tartom, hogy egyesek politikai haszonszerzésből éltek vissza a bérlők adataival. Biztosíthatom minden bérlőnket, hogy mindent elkövetek, hogy a bűnösök megkapják méltó büntetésüket.

Kerületünk felelős vezetőjeként állítom, hogy a hazug levél aljas rágalom. Erős és alapos a gyanúnk, hogy valakik jogtalanul eltulajdonították, ellopták a Palota Holding Zrt-től a bérlőink személyes adatait. Ezzel súlyos károkat okoztak mind a bérlőknek, mind Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzatának. Ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tettünk, személyes adatokkal való visszaélés és rágalmazás tárgyában.

Budapest, 2018. április 5.

Hajdu László
polgármester