Menu

Tájékoztató az ebtartók részére

2002.02.11.

Az évenkénti eb-oltást az Állat-egészségügyi Szabályzat kiadásáról szóló, 20/2001. (III.9.) FVM rendelettel módosított, 41/1997.(V.28.) FM. rendelet 213.§-a írja elő.

E szerint az ebtulajdonos (ebtartó) köteles minden három hónaposnál idősebb ebét – a tudományos – kutatási és laboratoriumi vizsgálati célból tartott állatok kivételével – veszettség ellen beoltatni az alábbiak szerint:
1. a három hónapos kort elérteket 30 napon belül, majd
2. az első oltást követően 6 hónapon belül,
3. ezt követően évenként.
Ezért felhívom a tisztelt kerületi ebtartók figyelmét arra, hogy az ebek idei kötelező veszettség elleni szervezett védőoltása egész évben folyamatosan történik. Az oltás szervezésére Dr. Balsai András hatósági, és Dr. Varga Pál magán állatorvos kapott megbízást.
Az oltás helye: Bp. XV. ker. Állatorvosi Hivatal, Bp. XV. ker. Énekes u. 2. Szám.
Az állatorvosi Hivatal telefonszáma 307-63-65
Rendelés: hétköznap 10-12 óra és 17-18 óta között.

A torlódások elkerülése érdekében kérem, hogy a személyre szóló értesítés kézhezvétele után ( az értesítésben megjelölt időpontban) keressék fel a rendelőt.
A veszettség elleni védőoltás elvégeztethető más (erre megbízással rendelkező) magán állatorvossal is. Az ez évben veszettség elleni védőoltás végzésével megbízott állatorvosok név és cím listája a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján megtekinthető.
A veszettség elleni kötelező eboltás elmulasztása esetén az ebtartó – szabálysértési eljárás megindítása mellett – 2003. Január 31.-ig felszólítást kap a 15 napon belüli pótoltásra, valamint annak igazolására. Pótoltás elmulasztása esetén a kerületi főállatorvos az ebet érintő és állami kártalanítás nélküli legsúlyosabb döntést is meghozhatja.