Menu

Komplex sportpark fejlesztés indul a kerületben

2018.03.21.

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata sikerrel vett részt a Nemzeti Szabadidős- és Egészségpark Programban. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjának a célja, hogy minél több helyszínen épüljenek – az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret nyert – szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok.

A pályázati sikernek köszönhetően 10 kerületi helyszínen létesül sportpark a közeljövőben. A program egy helyszínen – a Nyírpalota 1-21. közötti területen – a lehetőségektől függően kiegészül egy futókörrel és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásának köszönhetően egy új, rekortán borítású új kézilabdapályával.

A kerület vezetése és kerületi sportirányítás számára nagy örömöt jelent az újabb pályázati siker, és a támogatással megvalósuló új közösségi sportolás célját szolgáló létesítmények, fitneszparkok. Ez a program segíti az életminőség javítását az iskoláskorú fiatalok, a dolgozó, vagy éppen a már nem aktív nyugdíjas korú kerületi lakosok részére.

Mindannyiunk számára fontos, hogy a lakóhely közvetlen közelében legyen lehetőségünk a testmozgásra, a felfrissülésre, a monotonitás okozta egyoldalú terhelés feloldására. Közös célunk az egészséges kerület megteremtése, amely természetesen nem csak azt jelenti, hogy a betegek ellátására koncentrálunk, hanem elsősorban a megelőzést helyezzük előtérbe. Ennek egyik, ha nem a legfontosabb eleme a sport, a testmozgás és ennek lehetőségeinek megteremtése. Mindezt kiválóan szolgálja ez a pályázati siker, amelyért köszönettel tartozunk minden támogatónak.