Menu

Nagyjából 10 fokkal van hidegebb a sokévi átlagnál

2018.02.27.

A sokéves átlagnál lényegesen, helyenként több mint 10 Celsius-fokkal alacsonyabbak a most mért és a következő napokban várható nappali legmagasabb és az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek. Emellett többek között Budapesten és Pest megyében a hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat már múlt pénteken, február 23-án azt írta: több napon át nem emelkedik 0 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, éjszakánként országszerte mínusz 10, helyenként mínusz 20 fok alá hűl a levegő.

A szolgálat adatai szerint a sokévi átlag – harminc évet átfogó, 1981-2010 közötti időszak – szerint februárban országosan a havi átlagos minimum mínusz 2,9 fok, míg a havi átlagos maximumhőmérséklet plusz 4,8 fok. Február utolsó napjaiban a napi minimumhőmérsékletek sokévi országos átlagban jellemzően mínusz 2 fok körül alakulnak. A nappali legmagasabb hőmérsékletek meghaladják a plusz 6 fokot. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

Fotó: MTI, Bodnár Boglárka