Menu

Szervezeti változások

2018.01.30.

A Képviselő Testület döntései alapján, Dr. Lamperth Mónika jegyző intézkedésére az alábbi változások szervezetében és személyi vonatkozásában is módosították a Polgármesteri Hivatal működését, melyre a racionálisabb működés érdekében volt szükség.

A „Nyitott Ajtók” Információs Irodák a Palota 15 helyett a Polgármesteri Kabinet – Társadalmi Kapcsolatok Csoportjához tartozik teljes személyi állományával január 01-től. Az átszervezést követően bővül az irodák feladatköre, a Hivatal kinyújtott kezeként igyekeznek a javítani a lakossági ügyfélszolgálatot, információval ellátni a kerületben élőket.

A Jegyzői Irodán belül a Jogi és Szervezési Osztály dr. Trinn Miklós osztályvezető vezetésével új feladatokat kapott az Önkormányzat közbeszerzéseivel kapcsolatban. Ezt szerkezeti változás is jelzi: Jogi és Közbeszerzési Csoport valamint Képviselői Csoport tartozik hozzá.

A megnövekedett feladatokra reagálva új osztály jött létre, a Közigazgatás-szolgáltatási és Informatikai Osztály, melynek vezetésére a területen nagy tapasztalattal rendelkező Székely Katalint nevezte ki a jegyző, akinek szakértelme magasabb közigazgatási körökben is elismert.

A Városüzemeltetési Főosztály is jelentős változáson esett át, amelyet a nevének változása is jelez: ezután Városgazdálkodási Főosztályként kell keresnünk. A név változása nem csak a tevékenységi terület bővülését jelenti, hanem azt is kifejezi, hogy nem csak üzemeltetni akarja a kerület intézményrendszerét, hanem nagyobb figyelmet kíván fordítani az Önkormányzat a fejlesztési lehetőségekre. Ezt jelzi az is, hogy a megszűnő önkormányzati cégünk – a RUP 15 Kft – által eddig ellátott feladatok is ide kerültek. Személyi változások is bekövetkeztek, a nagy köztiszteletnek örvendő, munkáját lelkiismeretesen végző eddigi főosztályvezető Németh Tibor nyugállományba vonult, helyét a kerület jól ismerő Benedekné Bagyinszki Márta vette át. Két újonnan kinevezett, tapasztalt osztályvezető segíti munkáját: Balázsné Donáth Aranka Beruházási Osztályvezetőként, Gál Gyöngyi pedig Városüzemeltetési Osztályvezetőként.

A Hatósági Főosztályon személyi változások történtek: az eddigi főosztályvezető Vargáné dr Kalán Ilona áthelyezésre került a Kormányhivatalhoz helyette új főosztályvezetőként dr. Zsidei Kinga került kinevezésre, aki bár a lakossági szociális területen tevékenykedett eddig, de a hatósági szakterület a „szíve csücske”. Neki is segíti munkáját egy újonnan kinevezett osztályvezető Homa Gabriella, aki az Igazgatási és Ügyfélszolgálati Osztályért felel.

Kérjük, keressék bizalommal az újonnan kinevezett vezetőket!

Hudák Tamás
kommunikációs referens