Menu

Józan fordulat a XV. kerület életében

2017.11.29.

A tegnapi napon a józan, felelős gondolkodás legyőzte az uszító, hazug és erőszakos politikát. Ezért köszönettel tartozom a kerület érdekeit szem előtt tartó képviselők támogatásáért. Világosan látnunk kell ugyanakkor, hogy még csak az út elején járunk. Sok tennivaló áll még előttünk, közös felelősségünk, hogy döntéseink továbbra is kizárólag a kerületben élők érdekét szolgálják.

A tegnapi nap komoly fordulópont Rákospalota, Pestújhely és Újpalota életében. Egy kényszerhelyzetben született politikai megállapodást követően a Fidesz-KDNP és politikai kinevezettjei nyomásgyakorlásán, és erőből való politizálásán alapuló rossz, manipulatív és pazarló időszak végre lezárult.

A kerületért felelősséget érző képviselők józan többsége úgy döntött, hogy nyílt, átlátható pályáztatással biztosítsuk a XV. kerület lakosságát szolgáló szakmai munka alapjait a Palota Holdingnál. A változásoknak köszönhetően kulturális életünk megbecsült értékeinek gondos megőrzése mellett ésszerűbb gazdálkodási rendszert alakítunk ki közművelődési intézményeinkben. A Gazdasági Működtetési Központ pedig a jövőben valóban minőségi pénzügyi, számviteli szolgáltatásokat garantálhat kerületi önkormányzati intézményeinknek.

Hiszem, hogy a Képviselő-testület tegnapi ülésén többséggel meghozott döntéseink a kerület érdekét szolgálják. Meggyőződésem, hogy a tisztességes és becsületes munka a békés építkezés záloga. Olyan nyugodt és kiegyensúlyozott korszak kapujában állunk most a XV. kerületben, amelyre régen nem volt példa Rákospalota, Pestújhely és Újpalota életében. Polgármesterként a jövőben is ezért fogok dolgozni, és biztos vagyok abban, hogy számíthatok a felelősen gondolkozó képviselőtársaim további támogatására.

Budapest, 2017. november 29.

Hajdu László,
polgármester