Menu

Polgármesteri közlemény

2017.11.28.

AZ USZÍTÁS, A FENYEGETÉS, A BECSTELEN ÉS GYÁVA RÁGALMAZÁS ELFOGADHATATLAN A XV. KERÜLET KÖZÉLETÉBEN

A névtelen, a törvényi előírásoknak nem megfelelő, impresszum nélküli, a szerkesztők és kiadók nevét nem vállaló propagandaanyagokkal felelős vezetőnek nem szokása, és nem is dolga foglalkozni. Azért nem, mert az ilyen arctalan „röpiratok” mögé csak a gyáva, a sikertelen, a frusztrált és az erkölcsileg megkérdőjelezhető szerzők bújnak. Olyan emberek, akik a nyilvánosságban nem merik felvállalni a véleményüket.

Azért vagyok kénytelen most mégis kivételt tenni, mert az elmúlt hétvégén egy ilyen hazug és aljas szándékkal terjesztett nyomtatvány bolygatta meg a kerületünk békéjét. Az uszító, fenyegető hangnemből és a fogalmazvány nyelvezetéből csak következtethetünk a tényleges szerzőre és kiadóra.

Az uszítás, a becstelen és gyáva rágalmazás, ahogyan eddig, úgy ezután sem elfogadható, mert megmérgezi kerületünk közösségének mindennapjait. A gyalázkodó hangnem és a gátlástalanul hazug, manipulatív propaganda semmilyen körülmények között nem válhat mindennapos politikai fegyverré a kerület közéletében. Az uszítás, a becstelen és gyáva rágalmazás soha, egyetlen esetben sem jelent megoldást vitás kérdéseink rendezésére.

A kerület felelősségteljes vezetőjeként nem tűrhetem, hogy a történtek megfelelő válasz és következmények nélkül maradjanak. A mai napon ezért arra kértem a Hivatal jogászait, hogy haladéktalanul tegyük meg a szükséges jogi lépéseket az ügyben.

Ahogyan minden alkalommal, úgy most is arra bíztatok minden kerületi lakost, hogy legyen jelen személyesen Képviselő-testületünk mai ülésén, vagy kövesse azt figyelemmel az interneten ma 16 órától. Meggyőződésem, hogy egyedül a nyilvánosság erejével, közösen állhatunk ki az uszító, fenyegető, rágalmazó politika ellen. Így ugyanis világosan és egyértelműen kiderül mindenki számára, mi a tényszerű valóság a becstelen rágalmakkal szemben.

Budapest, 2017. november 28.

Hajdu László,
polgármester