Menu

Az elmúlt évtized legnagyobb sikere: 1,5 milliárdos támogatást kapott a rákospalotai városrehabilitációs program

2017.10.18.

A mai napon az elmúlt évtized egyik legjobb hírét kapta Önkormányzatunk a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságtól. Arról kaptunk ugyanis értesítést, hogy a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program keretében 2016-ban benyújtott pályázatunk másfél milliárd forintos támogatást nyert el. Ennek a támogatásnak köszönhetően a következő években megvalósulhat a XV. kerületben Rákospalota rehabilitációs programja.

Az elnyert 1 500 millió forintos támogatásból megújulnak önkormányzati tulajdonú lakások 14 darab társasházi épületben, a Főváros által meghatározott krízis és veszélyeztetett tömbökben, és kialakításra kerül 3 új közösségi tér a helyi mikroközösségek, civil szervezetek, baráti társaságok, start up kezdeményezések támogatására. Megújul az Istvántelki vasúti megálló környezete, és létrejön egy új P+R parkoló. Sor kerül a Karácsony Benő park felújítására, a faállomány cseréjére és rekultivációjára. Lesz 12 darab új térfigyelő kamera, valamint közbiztonsági, bűnmegelőzési, a gyerekek iskolai felzárkóztatását támogató, és a kisebbségek integrációját segítő programok indulnak el.

Ez az eredmény, a másfél milliárd forintos elnyert támogatás az elmúlt évek jó hivatali és önkormányzati intézményrendszeri munkájának a méltó elismerése. Köszönet jár mind azon szakembereknek és politikai szereplőknek, akik az elmúlt hónapokban a pályázat sikeréért dolgoztak. Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata azon lesz, hogy a 1,5 milliárd forintos támogatással a legmagasabb színvonalú és legjobb minőségű munkát végezze el. Ez ugyanis a kerület hosszú távú érdeke.

Hajdu László
polgármester

 

A támogatói döntésről szóló értesítést itt olvashatják.