Menu

Indul a PIAAC felmérés Magyarországon

2017.09.04.

2017. szeptember 1-jén indul a PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies – Nemzetközi Felnőtt Képesség- és Kompetenciamérési Program) felmérés Magyarországon, amelynek keretében 6000 felnőtt magyarországi lakos készség- és kompetenciaszintjét mérik fel a kérdezőbiztosok a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából az elkövetkező 8 hónap alatt.

A reprezentatív felmérés a GINOP-6.2.1-VEKOP-15-2015-00001 azonosító számú „Részvétel az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérése Programjában (PIAAC)” elnevezésű kiemelt projekt keretében valósul meg.
A projekt célja a felnőttek készségeiről készített eddigi legátfogóbb nemzetközi kutatásban történő részvétel, valamint az eredmények hazai, illetve nemzetközi publikálásának, az erre épülő kutatásoknak, továbbá új, kompetencia alapú képzési programok kifejlesztésének elősegítése.
A projektet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Központi Statisztikai Hivatal konzorciumi együttműködés keretében valósítja meg. A konzorcium vezetője a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal.

Forrás: www.ksh.hu

Az adatgyűjtésről szóló tájékoztató levelet itt töltheti le.