Menu

Tájékoztató a Zsókavár utcai rendelő lift ügyében

2017.08.01.

Mint Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat egészségügyért felelős alpolgármestere a 1157 Budapest, Zsókavár utca 42-44. sz. alatti orvosi rendelőben található lift meghibásodásával kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni Budapest Főváros XV. kerületének lakosságát.

A rendelő liftje 2017. április 2-án egy tűzeset következtében megrongálódott, majd a liftakna beázott, melynek következtében a lift használhatatlanná vált.

Az Önkormányzat és a rendelőt üzemeltető Egészségügyi Intézménye minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a lift – rövid időn belül – újra üzemképes legyen, de rajtuk kívül álló körülmények és fejlemények miatt sajnálatos módon még jelenleg is üzemen kívül van a lift.

A lift-beázás folytán az eredeti hiba elhárítását csak a liftakna szigetelését követően lehetett megrendelni. A szigetelés megtörtént, az ezzel kapcsolatos munkálatok befejeződtek, így a lift felújítására vonatkozó szerződést az Egészségügyi Intézmény 2017. július 03-án megkötötte. A szerződés szerint 6-8 hét időtartam alatt fog elkészülni a javítás, így előreláthatólag szeptemberben lesz működőképes a lift.

A lift ismételt működéséig az Intézmény igyekszik enyhíteni a kellemetlenségeket. Szükség esetén a recepciós kolléga felkíséri a betegeket a lépcsőn, a mozgáskorlátozott betegekhez pedig az asszisztens és a háziorvos is lemegy, illetve igény esetén házhoz megy.

A kialakult és néhány hónapja fennálló kellemetlenség miatt az Önkormányzat és az Intézmény nevében is elnézést kérek minden kerületi lakostól, akiknek a lift hiánya nehézséget okozott, és bízva abban, hogy nem merül fel újabb nehézség az ügyben és 2017 szeptemberében valóban újra üzemelni fog a Rendelő liftje, további türelmet és megértést kérek!

Budapest, 2017. augusztus 1.

Németh Angéla
alpolgármester