Menu

A polgárőrség mesterei

2017.07.25.

A nyíregyházi repülőtéren megrendezett országos polgárőrnapra ismét több ezren voltak kíváncsiak. Az eseményen a XV. kerület komoly elismerésben részesült.

A júniusban megtartott ünnepségen a hagyományokhoz híven elismeréseket adtak át – mondta Vona János, a Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. – Átadták többek között a Polgárőr Város, a Polgárőr Község és a Polgárőr Kerület kitüntetéseket. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy ez utóbbival bennünket díjaztak.
Ez pedig rendkívül nagy szó, hisz a XV. kerület volt az egyetlen városrész, ami ezt a díjat átvehette. És itt szándékosan használtam a kerület szót, hisz a Polgárőr Kerület-díj nemcsak a palotai polgárőrségnek, hanem az őket támogató önkormányzatnak is jutalma. A díj oda­íté­lésekor azt is figyelembe vették, hogy az önkormányzat és a polgárőrség miként tud együttműködni.
– A rendezvényre is közösen hívtak meg bennünket. A szabadságon levő Hajdu László polgármestert Király Csaba bizottsági elnök képviselte. Az elismerést dr. Pintér Sándor belügyminisztertől és dr. Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől vehettük át. Az önkormányzat egy Polgárőr Kerület feliratú emlékplakettet, a polgárőrség pedig 100 000 forintos jutalmat kapott – mondta az elnök.
A Palotai Polgárőrség Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1990-ben alakult. Az elmúlt 27 évben a legnagyobb és legaktívabb bűnmegelőzési civil szervezetté vált a kerületben. Ennek a munkának az elismeréseként már számos díjat átvehettek – az elnök például tavaly az Év Polgárőre elismerésben részesült.

(Forrás: XV Média)