Menu

FIDESZ-KDNP frakció közlemény

2017.07.17.

A FIDESZ-KDNP frakciója tartja magát a kerület érdekében kötött megállapodáshoz. Munkáját felelősségteljesen végezte és végzi.

A július 4-i rendkívüli ülésen azért nem jelentünk meg, mert a polgármester megakadályozta a Páskom parki Óvoda, a Micimackó Óvoda és Nádastó Bölcsőde felújítását azzal, hogy a június 6-án meghozott határozatokat nem hajtotta végre, melyek műszaki és pénzügyi szempontból is megalapozottak voltak. Ez követően Németh Angéla a teljes FIDESZ-KDNP frakciót korrupcióval vádolta meg, melyet ezúton is a leghatározottabban visszautasítunk, a büntetőjogi feljelentést az ügyben megtettük. A július 12-i testületi ülésen azért nem vettünk részt, mert a polgármester mindenféle egyeztetés nélkül újabb költségvetési módosítást terjesztett be, álláspontunk szerint jogszerűtlenül.

Képviselőink bármikor készek a kerület érdekében a június 6-i testület határozatai alapján a költségvetés II. módosítását megszavazni. A polgármester meghívásának szívesen eleget teszünk, de azt a testületi ülést megelőzően legalább egy héttel tartjuk csak érdemi javaslatnak, egyebekben csak politikai színjátéknak tudjuk minősíteni. Július 19-én a polgármester úrral a nap bármely órájában készek vagyunk tárgyalni. A kialakult helyzetben a minél előbbi találkozást tartjuk indokoltnak.

dr. Pintér Gábor
frakcióvezető
FIDESZ-KDNP