Menu

Közlemény a Páskom parki óvoda, a Micimackó óvoda és a Nádastó bölcsőde felújításával kapcsolatban

2017.07.05.

A Képviselő-testület 2017. július 4-i ülése határozatképtelenség miatt félbeszakadt, így az ülésen nem került sor az óvoda és bölcsőde felújítással kapcsolatos javaslatok megtárgyalására sem, pedig ez 315 óvodás és 35 bölcsődés gyermek és szüleik mindennapjait érinti.

Az óvoda és a bölcsőde felújítás kapcsán kialakult helyzetben Hajdu László polgármester javaslata jelenti a törvényes és jogszerű megoldást, amely szerint egy új, nyílt közbeszerzés kerüljön kiírásra az óvoda és bölcsőde felújításokra. Ha a 2017. július 4-i ülésen a Képviselő-testület elfogadta volna ezt a javaslatot, a nyílt közbeszerzési eljárást 2017. augusztus 11-ig le lehetett volna bonyolítani és a felújítási munkálatokat legkésőbb 2017. december 20-ig az utolsó érintett helyszínen (Páskom parki óvoda) is be lehetett volna fejezni.

A határozatképtelenség miatt elnapolt ülést 2017. július 12-én 17.00 órakor folytatja a Képviselő-testület. Ha az ülésen a Képviselő-testület támogatja a polgármester javaslatát, az csak 1 hét csúszást jelentene az eredeti ütemtervhez képest, így a felújítási munkák biztonságos felgyorsításával tarthatóak lennének az eredetileg tervezett átadási határidők.

Ehhez csupán annyi szükséges, hogy határozatképes legyen a Képviselő-testület ülése, és támogassa a polgármester javaslatát.

Bármilyen döntés is születik a 2017. július 12-i képviselő-testületi ülésen, számomra a gyermekek érdeke az első: az, hogy a biztonságos és színvonalas ellátásukat megoldjuk.

A 2017. július 4-i ülésen a Képviselő-testület tárgyalta volna az Önkormányzat költségvetésének módosítását is. A költségvetés módosítása azért szükséges, mert ennek hiányában nem lehet megigényelni az új óvodai intézményhálózat működtetésére igénybe vehető állami normatívát. (Az Önkormányzat 2016-ban döntött arról, hogy 2017. augusztus 1-jétől átszervezi az óvodai intézményhálózatát.) A normatív támogatás lehívásának hiányában az óvodákban veszélybe kerülhet a közalkalmazotti bérek kifizetése, illetve a gyermekétkeztetés megrendelése.

Bízom benne, hogy a FIDESZ képviselői felhagynak az obstrukciós magatartásukkal, a képviselői esküjükhöz híven a kerület érdekeit fogják képviselni, ezáltal nem akadályozzák meg az óvoda valamint a bölcsőde felújítását és a költségvetés módosítását.

Budapest, 2017. július 5.

 

Németh Angéla
alpolgármester