Menu

NÉMETH ANGÉLA: NEM ENGEDJÜK, HOGY A FIDESZ ELMOZDÍTSA HAJDU LÁSZLÓT!

2017.06.28.

Nekünk, a XV. kerület felelős vezetőinek, a politika a szó szoros értelmében a köz szolgálatát jelenti. Mi minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a kerület vagyonával felelősen gazdálkodva egyre szebbé és élhetőbbé tegyük a XV. kerületet.  Az itt lakók megérdemlik a nyugodt és békés mindennapokat. A Fideszt viszont csak a hatalom és a pénz érdekli. Semmi más. Most éppen leváltani akarják Hajdu Lászlót azért, mert fellépett korrupt politikájuk ellen.  Mi viszont nem hagyjuk, hogy ellehetetlenítsék a Polgármesterünket!

A kerület polgármesterével és jegyzőjével az elmúlt hetekben mindent elkövettünk azért, hogy békésen, a törvényesség maximális betartásával és betartatásával rendezzük vitás kérdéseinket a Fidesz képviselőivel. Az utolsó pillanatig kompromisszumra törekedtünk. Van azonban egy határ, amit egyetlen tisztességes és becsületes politikai szereplő sem léphet át. Ez a határ a törvényességet választja el a törvénytelenségtől.

Ma már mindenki számára világos, hogy a Fidesznek ez sem számít. Amikor Hajdu László polgármesterrel és Dr. Lamperth Mónika jegyzővel egységesen léptünk fel – törvényi kötelezettségünknek eleget téve – a túlárazásokkal és visszaélésekkel szemben, akkor erre a Fidesz gyáva zsarolási kísérlete és erkölcsileg minősíthetetlen reakciója volt a válasz. Bebizonyosodott, hogy a Fidesz kerületi képviselői a korrupcióban érdekeltek, mi pedig fellépünk ellene.

Korrupt politikájuk folytatása érdekében most fegyelmi eljárást kezdeményeznek Hajdu László polgármester ellen. Alattomos módon a költségvetés módosításához benyújtott határozati javaslat útján akarják elérni Hajdu László leváltását a polgármesteri tisztségből. Attól a polgármestertől akarnak így megszabadulni, aki bátran fellépett a törvénytelenséggel szemben.

Figyelmeztetem a Fidesz képviselőit: az út, amin járnak, zsákutca. A korrupció és a törvénytelenség csak az ő érdekeiket szolgálja, a kerületét biztosan nem. Első számú polgármester-helyettesként, a RÁTE elnökeként megkérdőjelezhetetlenül a törvényesség pártján állok. Garantálom, hogy minden törvényes eszközt igénybe fogok venni annak érdekében, hogy megakadályozzam a Fidesz korrupt politikáját.

A leghatározottabban visszautasítom a Hajdu László polgármester úr elmozdítását célzó fideszes politikai manővereket. Biztosítom a kerület lakosságát, hogy a törvényesség szavatolását szolgáló polgármester mellett állok, és mindenben támogatom kerületünk vezetőjét.

Budapest, 2017. június 28.

Németh Angéla,
alpolgármester