Menu

Karácsony a Cortex alapítványnál

2016.12.06.

Az újpalotai Zöld Klubban tartották az ünnepet.

Karácsonyi rendezvényt szervezett december 4-én a Cortex Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért a Zöld Klubban. Az eseményen Hajdu László polgármester és Németh Angéla alpolgármester is részt vett.

Cortex-karacsony_04_f-NB

Hajdu László az ünneplőkkel/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A CORTEX az Agysérültek Rehabilitációjáért Alapítványt  1992-ben hozta létre az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet szakmai gárdájának egy csoportja (orvosok, neuropszichológusok, logopédusok) a világhírű neuroanatómus professzor, Szentágothai János védnökségével, támogatásával és bíztatásával – áll a mori-karika.hu oldalon. Az alapítvány többnyire nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérült  (például balesetben sérült) betegek utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. Ez azért fontos, mert a sérültek a baleset után fizikailag ugyan felépülnek, azonban krónikus pszichés tünetektől és pszichoszociális problémáktól szenvednek, ez pedig gátolja őket, hogy visszailleszkedjenek a társadalomba. Általában semmilyen munkát, vagy a korábbihoz képest alacsonyabb szintűt tudnak csak végezni.

Ezért a Cortex Alapítvány fő célja, hogy hosszabb távon megszervezze és támogassa tagjai mozgásszervi és pszichoszociális rehabilitációját. Fő profilja a terápiák, de az Újpalotai Szabadidő Központban (Hartyán köz 3.) levő Zöld Klubban rendszeresen klubfoglalkozásokat tartanak. Ennek keretében igyekeznek nyaranta egy hetes rehabilitációs üdülést szervezni, év közben pedig kulturális és oktatási programokon vesznek részt a tagok.