Menu

A kiváló sportemberre, Nagy József Attilára emlékeztek

2016.11.09.

Megkoszorúzták Nagy József Attila, Jocsek emléktábláját a kerületben november 5-én.

A megemlékezésen ünnepi beszédet mondott Ablonczy Bálint újságíró, a Heti Válasz rovatvezetője. Az emlékezés virágait az önkormányzat nevében Hajdu László polgármester és dr. Pintér Gábor alpolgármester helyezte el.

Hajdu László polgármester, Dr. Pintér Gábor alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester, Dr. Pintér Gábor alpolgármester/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A virágok elhelyezése után bemutatták „…nincs erő, mely engem elveszítsen…” című, Nagy József Attila (1935.I.8.–1956.X.27.) halálának 60. évfordulójára készített dokumentumfilmünket.

Kligl Sándor alkotását 2010. október 27-én adták át az Arany János és a Kinizsi utca sarkán álló ház Kinizsi utcai homlokzatán. Nagy József Attila Rákospalotán lakott szüleivel a Beller Imre utcában, majd a Kinizsi utcai református iskolában kezdte a tanulmányait, a Lónyay Református Gimnáziumban és a Dózsa György Gimnáziumban folytatta, a Testnevelési Főiskolát már nem fejezhette be.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Tanulmányai idején tornázott a Testvériség SE-ben és kajakozott – válogatott szinten – az MTK-ban. Felhívásra csatlakozott a mentősök segítésére alakult csoporthoz az 1956-os forradalom idején, ahonnan háromnapi helytállás után hazaindult piheni. Közben érte a halálos lövés.