Menu

Kerületi ’56-os jubileumi ünnep díjakkal, fejfaavatással

2016.10.24.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra ünnepséggel, fejfaavatással, díjátadással emlékeztünk október 23-án.

Látványos produkciót adtak elő a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium diákjai az október 23-i ünnepen. A Lobogás emlékműnél rendezett ünnepségen a dózsás műsor után László Tamás országgyűlési képviselő beszélt.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A Lobogás emlékműnél tartott délelőtti ünnepség után a Karácsony Benő parkban folytatódtak az ’56-os megemlékezések délután. Felavatták az új ’56-os Fejfát, amit az önkormányzat állíttatott a szabadságharc 60. évfordulójának tiszteletére. Az avatáson Mécs Imre volt országgyűlési képviselő és Bácskai Endre, az 56-os Szövetség XV. Kerületi Szervezetének elnöke mondott beszédet.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületi ’56-os rendezvénysorozat fontos eseménye volt az október 23-i díjátadó ünnepség a Hubay Jenő zeneiskolában. Átadták az 1956. október 23. díjat, melyet idén Mészáros Ferenc kocsikísérő, illetve posztumusz díjazottként Matók József kaptak.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A díszpolgári címeket is adományoztak az ünnepségen. A képviselő-testület döntése alapján az egyik díjazott Nagy Előd festőművész, a Bernecebaráti Művésztelep szervezője és házigazdája, több művésztelep alapító tagja, pestújhelyi lokálpatrióta művész, a másik pedig Vitai Attila tiszteletbeli kanonok, a Rákospalotai MÁV-telepi Plébánia korábbi plébánosa volt idén. További részletek az xvmedia.hu oldalon olvashatók.

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja.

56logo (1)