Menu

Két fővárosi lakásban is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő

2016.09.13.

Mindkét lakásban kimutatták a tűzoltók műszerei is a mérges gáz jelenlétét.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő a VI. kerületben, a Nagymező utcában, egy társasház lakásában csütörtökön este. A fővárosi tűzoltók műszerei a lakás fürdőszobájában mutatták ki a mérges gáz jelenlétét, ezért a készüléket elzárták. Az otthontartózkodó lakók nem sérültek meg. A gázszolgáltató szakemberei a lakást a felülvizsgálatig kizárta a fogyasztói körből – írják a katasztrófavédők.

A II. kerületi Frankel Leó utcában is bajt okozhatott volna a szén-monoxid, de a lakásban elhelyezett mérőműszer itt is időben riasztotta az otthon tartózkodókat. A tűzoltók műszerei a lakás vízmelegítőjének közelében mutatták ki a magas gázkoncentrációt, ezért elzárták a készüléket, és kikérték a gázszolgáltató szakembereit. Az eset során itt sem sérült meg senki.

Igazgatóságunk felhívja a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni! Szintén fontos a fűtési szezonban a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható riasztó berendezések elhelyezése.