Menu

Köszöntés a születésnap alkalmából

2016.07.28.

Molnár Béla és Vitai Attila atyákat ünnepelték születésnapjuk alkalmából.

Köszöntötte Hajdu László polgármester és Németh Angéla alpolgármester Molnár Béla József prépost-plébánost 70. születésnapja alkalmából. Az eseményre hivatalos volt Vitai Attila plébános is, akit 80. születésnapja alkalmából ünnepeltek volna, de Vitai Attila betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen.

Molnár Béla József/Fotó: XV Média, Vargosz

Molnár Béla József/Fotó: XV Média, Vargosz

Molnár Béla Józsefet 1969-ben szentelték fel Esztergomban, Pestújhelyen 2001 óta plébános a Pestújhelyi Keresztelő Szent János templom és plébánián. A Regnum Marianum házfőnöke szintén 2001 óta és esperes Újpest- Rákospalotai Espereskerületben 2005 óta. Munkája elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott 2012-ben.

Vitai Attila/Fotó: XV Média, Vargosz

Vitai Attila/Fotó: XV Média, Vargosz

Vitai Attila atya több mint húsz éven át vezette a Rákospalotai MÁV-telep Jézus Szíve Plébánia egyházközösségét. Emellett sok éven át helyettes esperes is volt. Vezetésével és irányítval újulhatott meg a 2003-ban az egyházközösségi épület a Rákos út 163. szám alatt. Egy év múlva elkészült a templom urnatemetője is. A felújított templomtornyot 2007 tavaszán Bíró László Kalocsa–Kecskeméti segédpüspök áldotta meg. A rákospalotai plébános közösségteremtő munkájának elismeréseképpen 2011-ben az önkormányzattól a „Rákospalota, Pestújhely, Újpalota” érdemérmet vehette át.